Archív článkov za Marec 2019, strana 2

Otvor článok

Rozpočet SFZ pre rok 2019 bude 23 miliónov eur

1.3 2019 15:22

Poprad - Slovenský futbalový zväz (SFZ) bude v prebiehajúcom roku hospodáriť s vyšším finančným objemom a zároveň sa zvýšia aj jeho náklady. Schválenie rozpočtu pre rok 2019, ale aj ďalšie novinky priniesla piatková konferencia SFZ v Poprade. Zaujímavou novinkou bude súťaž o Prezidentský pohár, v ktorej sa predstavia víťazi líg v Oblastných futbalových zväzoch.

Otvor článok

Nóri na MS triumfovali aj v štafete, ovládli všetkých päť mužských disciplín!

1.3 2019 15:41

SEEFELD - Nórski reprezentanti v behu na lyžiach sa stali víťazmi štafety na 4x10 km na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v rakúskom Seefelde. Kvarteto v zložení Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe a Johannes Hösflot Klaebo triumfovalo časom 1:42:32,1 h.

Otvor článok

Z dôvodu nedeľného futbalového zápasu medzi Slovanom a Spartakom bude v Bratislave posilnená MHD

1.3 2019 15:50

BRATISLAVA - V Bratislave zabezpečia v nedeľu 3. marca mimoriadnu posilovú dopravu a zmenu štruktúry výpravy MHD pre futbalový zápas Slovan Bratislava – Spartak Trnava na novom Tehelnom poli. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe.

Otvor článok

Žena v Bratislave vraj spadla z 12. poschodia, zraneniam podľahla

1.3 2019 15:57

BRATISLAVA - Policajti v piatok vyšetrovali okolnosti úmrtia ženy, ktorú našli predpoludním na Ulici Jána Smreka v bratislavskej Devínskej Novej Vsi.

Otvor článok

Barteková mieri na Qatar Open až do finále, v kvalifikácii je po piatku tretia

1.3 2019 16:05

DAUHA - Na medzinárodných pretekoch v streľbe z brokových zbraní Qatar Open 2019 v katarskej Dauhe sa v piatok začali súťaže v poslednej disciplíne programu - skeete.

Otvor článok

Ruskí športovci po novom nesmú po pretekoch konzumovať pivo

1.3 2019 16:20

Moskva - Ruskí športovci po novom nesmú po pretekoch konzumovať pivo. Alkoholický nápoj bol populárny najmä medzi atlétmi, ktorí museli absolvovať antidopingovú kontrolu, ale pre dehydratáciu mali ťažkosti odovzdať vzorku.

Otvor článok

Island si Dňom piva pripomína 30. výročie legalizácie tohto nápoja

1.3 2019 16:37

REYKJAVÍK - Obyvatelia Islandu si dnešným dňom pri príležitosti Dňa piva pripomenuli 30. výročie zrušenia zákazu predaja tohto alkoholu. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Saudská Arábia zrušila občianstvo synovi Usámu bin Ládina

1.3 2019 17:47

DUBAJ - Saudská Arábia zbavila občianstva Hamzu bin Ládina, syna niekdajšieho vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina. Kráľovstvo mu zrušilo občianstvo dekrétom ešte v novembri, no informovalo tom až v piatok vo svojom úradnom vestníku, uviedla agentúra AP.

Otvor článok

Korunovácia nového kráľa Thajska sa uskutoční v máji

1.3 2019 18:15

BANGKOK - Thajsko dnes zverejnilo podrobné plány na korunováciu nového kráľa, ktorým sa stane korunný princ Mahá Vatčirálongkón. Korunovačný proces sa začne v apríli zhromaždením pri posvätných vodách a hlavná trojdňová slávnosť sa uskutoční v máji. Náklady sa odhadujú na 31,5 milióna dolárov.

Otvor článok

Čo treba pri paleo strave určite z jedálnička vyškrtnúť?

1.3 2019 20:30

BRATISLAVA – Po dlhšom čase sa vraciame opäť k paleo strave. Po tom ako sme si vysvetlili, prečo je tento typ stravovania pre náš organizmus prospešný a čo by sme mali jesť najviac sa dostávame teraz k téme toho, čoho sa vyvarovať.

Otvor článok

Február bol nadpriemerne teplý a väčšinou suchý

1.3 2019 21:04

BRATISLAVA - Február bol na väčšine územia teplotne výrazne nadpriemerný a pomerne suchý. Na sociálnej sieti ho takto označil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Otvor článok

Podpaľačský útok v spojitosti s čarodejníctvom si vyžiadal päť obetí

1.3 2019 21:07

MOMBASA - Päť ľudí vrátane troch detí prišlo o život v Keni pri podpaľačskom útoku susedov, ktorí člena rodiny obetí obvinili z čarodejníctva.

Otvor článok

SZZV víta návrh SNS na zníženie DPH na všetky potraviny na 10 %

1.3 2019 21:12

BRATISLAVA - Slovenské združenie pre značkové výrobky (SZZV) víta predstavený zámer zníženia dane z pridanej hodnoty (DPH) na potraviny, ako o ňom v piatok informoval predseda SNS Andrej Danko.

Otvor článok

Na Marse bol pravdepodobne rozsiahly systém podzemných jazier

1.3 2019 21:17

BERLÍN - Na Marse sa v minulosti podľa všetkého nachádzal rozsiahly systém podpovrchových jazier, ktoré boli veľké a zrejme aj navzájom poprepájané.

Otvor článok

Počet mŕtvych po výbuchu palivového potrubia v Mexiku stúpol na 134

1.3 2019 21:20

MEXIKO - Výbuch poškodeného palivového potrubia v centrálnom Mexiku si vyžiadal už 134 mŕtvych. Vláda v štáte Hidalgo v piatok potvrdila, že 66 z 81 pôvodne hospitalizovaných ľudí zomrelo v nemocniciach.

Otvor článok

Test DNA odhalil rodinné tajomstvo ukryté päťdesiat rokov

1.3 2019 21:35

Obľuba testov DNA v posledných rokoch celosvetovo rastie. Málokto si ich robí za účelom konkrétneho zistenia, vo väčšine prípadov je hlavným dôvodom skôr zvedavosť. Podobné to bolo aj u americkej spisovateľky Dani Shapirovej.

Otvor článok

Lyžovačka na poslednú chvíľu? Toto sú miesta kam za ňou vyraziť

2.3 2019 06:00

Nepodarilo sa vám zohnať miesto na horách počas jarných prázdnin alebo patríte medzi tých, ktorí neplánujú svoje dovolenky mesiace dopredu, a radšej sa rozhodujete spontánne? Potom pre vás máme tip, kde nájdete najlepšie last minute zimné dovolenky.

Otvor článok

Kráľ Momo vyhlásil karneval v Riu de Janeiro za otvorený

2.3 2019 07:36

RIO DE JANEIRO - Slávny karneval v brazílskom Riu de Janeiro - jeden z najväčších a najvzrušujúcejších na svete - sa v piatok začal tradičným symbolickým odovzdaním kľúča od mesta vodcovi festivalu Kráľovi Momovi, vymyslenej postave. Starosta mesta a bývalý evanjelický pastor Marcelo Crivella zábavu aj tento rok iba pretrpí v ústraní, uviedla tlačová agentúra AFP.

Otvor článok

Skupina Team sa svedomito pripravuje na turné

2.3 2019 08:06

BRATISLAVA – Slovenská skupina Team na čele s Paľom Haberom sa zodpovedne pripravuje na blížiace sa turné.

Otvor článok

Pri čelnej zrážke dvoch áut zahynuli dvaja ľudia

2.3 2019 08:12

BRATISLAVA - Pri čelnej zrážke dvoch áut v katastri obce Pinciná v okrese Lučenec včera večer zahynuli dvaja ľudia.

Otvor článok

Polícia pátra po dvoch maloletých dievčatách

2.3 2019 08:16

BRATISLAVA - Polícia z Čadce pátra po dvoch nezvestných maloletých osobách – 15-ročnej Nikole Karulovej a 16-ročnej Barbore Holišíkovej. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, Nikola Karulová pochádza z Hliníka nad Hronom, bola však umiestnená v Centre pre deti a rodiny v obci Vysoká nad Kysucou (okres Čadca).

Otvor článok

V okrese Revúca odborníci zaznamenali dva prípady SARI

2.3 2019 08:54

REVÚCA - Výskyt dvoch prípadov SARI ( ťažké akútne respiračné ochorenie) nahlásili odborníci v tomto kalendárnom týždni v okrese Revúca. Informovala o tom hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Otvor článok

Posvieťme si na LED osvetlenie

2.3 2019 09:00

Dnešnému svetu elektrotechniky dominujú jednoznačne LED technológie a neobišli ani naše domácnosti. Klasickým žiarovkám pomaly končí ich život na výslní a práve LED žiarovky vídame v domácnostiach čoraz častejšie. O čo ide a v čom sú lepšie vám priblížime v nasledujúcom texte. Ak okrem úspory rozmýšľate aj ekologicky, LED žiarovky sú tou správnou kombináciou.

Otvor článok

Neymar prezradil, že pred MS 2018 si okrem chodidla zranil aj členok

2.3 2019 09:16

SAO PAULO - Brazílsky futbalista Neymar prezradil, že pred MS 2018 v Rusku sa okrem zlomeniny metatarzálnej kostičky v chodidle boril aj so zranením členka, ktoré až doposiaľ držal v tajnosti. Dvadsaťsedemročný útočník parížskeho St. Germain to povedal v rozhovore pre televíznu stanicu TV Globo.

Otvor článok

Trump požiadal Čínu, aby ihneď zrušila všetky clá na americké farmárske produkty

2.3 2019 09:51

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump v piatok oznámil, že požiadal Čínu, aby okamžite zrušila všetky clá na americké poľnohospodárske produkty, keďže obchodné rozhovory medzi oboma krajinami dobre napredujú.

Otvor článok

Mahershala Ali sa predstaví v sci-fi Sovereign

2.3 2019 10:17

BRATISLAVA - Americký herec Mahershala Ali si zahrá v pripravovanom sci-fi filme Sovereign. Novinka vznikne pod hlavičkou spoločnosti Entertainment One, podľa ktorej predstaviteľov je 45-ročný rodák z kalifornského Oaklandu „správnym hlavným hercom“ v „srdci“ tohto projektu.

Otvor článok

Odchodom Británie sa zníži objem prostriedkov na kohéznu politiku

2.3 2019 10:38

BRATISLAVA - Odchod Veľkej Británie z Európskej únie (EÚ) sa podpíše pod zníženie prostriedkov na politiku súdržnosti a regionálny rozvoj. Menej peňazí by mohlo byť aj v Kohéznom fonde EÚ, keďže v súčasnosti je Veľká Británia čistým prispievateľom do neho, teda viac dáva, ako dostáva. To by mohlo pocítiť aj Slovensko, ktoré čerpá prostriedky na zníženie ekonomických a sociálnych rozdielov.

Otvor článok

SpaceX vyslala k ISS testovací modul Dragon

2.3 2019 11:05

MYS CANAVERAL - Súkromná spoločnosť SpaceX vyslala z Kennedyho vesmírneho strediska na Floride vesmírnu loď navrhnutú na prepravu ľudí do vesmíru.

Otvor článok

Pri požiari rodinného domu zomrelo päť ľudí

2.3 2019 11:16

BERLÍN - Požiar domu v nemeckom Norimbergu si vyžiadal päť mŕtvych, vrátane štyroch detí. Hasiči pre tamojšiu tlačovú agentúru DPA uviedli, že v sobotu o 3:00 prijali hlásenie o požiari.

Otvor článok

Americký rock'n'rollový hudobník utrpel mŕtvicu

2.3 2019 11:38

BRATISLAVA - Americký rock'n'rollový hudobník Jerry Lee Lewis utrpel slabú mŕtvicu. Informáciu potvrdili jeho zástupcovia na sociálnej sieti Facebook s tým, že v súčasnosti sa zotavuje v Memphise a lekári očakávajú jeho úplne uzdravenie.

Otvor článok

Porucha lietadla dočasne prerušila prevádzku letiska Stansted

2.3 2019 11:55

LONDÝN - Technické problémy štartujúceho lietadla ochromili na niekoľko hodín prevádzku londýnskeho letiska Stansted. Osem pasažierov utrpelo pri incidente z piatkového večera menšie zranenia, vyplýva z oznámenia letiska, o ktorom v sobotu informovali televízia Sky News a agentúra DPA.

Otvor článok

Na štvorcový meter bývania v Bratislave treba 378 hodín práce

2.3 2019 12:48

BRATISLAVA - Ak si Slovák chce zabezpečiť bývanie, najdlhšie naň musí pracovať v Bratislave, a to 378 hodín pri cene štvorcového metra (m2) 2604 eur. Médiá o tom informovala Realitná únia SR s tým, že údaje o cene sú z Realitného barometra za január 2019 a ide o kúpu staršieho dvojizbového bytu v konkrétnom krajskom meste.

Otvor článok

Volko vyhral IV. rozbeh na 60 m

2.3 2019 12:52

GLASGOW - Slovenský reprezentant Ján Volko jasne vyhral IV. rozbeh na 60 m na halových ME v atletike v Glasgowe. Obhajca striebra po problémoch s ľavým zadným stehenným svalom dosiahol poľahky 6,69 sekundy a postúpil do večerného 24-členného semifinále o 20.20 h SEČ.

Otvor článok

Počet vykonaných klikov dokáže u mužov odhaliť riziko infarktu a ďalších srdcových problémov

2.3 2019 13:00

Kardiovaskulárne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí na celom svete. Vplyvom mnohých faktorov pritom trápi stále mladších jedincov. Ak ste muž a túžite vedieť, ako na tom so svojím zdravím v tomto smere ste, skúste si spočítať, koľko naraz urobíte klasických "pánskych" klikov.

Otvor článok

EK poukázala na problematické začlenenie Rómov do vzdelávania

2.3 2019 13:05

BRATISLAVA - Európska komisia (EK) vo svojej správe o stave Slovenska v oblasti školstva poukázala okrem iného aj na problematické začlenenie Rómov do procesu vzdelávania. Komisia tvrdí, že súčasné opatrenia na podporu začlenenia a rovnosti nenaplnili doteraz očakávania.

Otvor článok

Fantastický úspech slovenskej atletiky! Ján Volko sa stal halovým majstrom Európy

2.3 2019 22:00

GLASGOW - Slovenský reprezentant Ján Volko je halovým majstrom Európy, vo finále behu na 60 metrov na 35. halových ME v atletike v Glasgowe vyhral za 6,60 sekundy o stotinku pred Turkom jamajského pôvodu Emrem Barnesom (6,61) a Holanďanom Jorisom van Goolom (6,62).