Živnostníci platia do SP za júl nové poistné

NETKY.SK • 1 August 2016, 12:25 • 2 min
Živnostníci platia do SP za júl nové poistné

BRATISLAVA - Živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) ostáva týždeň do zaplatenia nového poistného za mesiac júl tohto roka.

slovakia

left justify in out

Nové poistné je potrebné zaplatiť do 8. augusta. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne (SP) Peter Višváder. SP upozorňuje, aby si tí, ktorí majú trvalý príkaz na platenie poistného v banke včas zmenili výšku odvodov. O novej výške poistného Sociálna poisťovňa SZČO písomne informovala.


Ako upozornil Višváder, nové poistné sa nevzťahuje na živnostníkov, ktorí majú predlženú lehotu na podanie daňového priznania alebo im vzniká nové poistné. Ostatných živnostníkov, ktorí oznámenie o novom poistnom nedostali, SP vyzýva, aby sa obrátili na svoje pobočky.


Pri platení je potrebné uviesť variabilný symbol (číslo fyzickej a právnickej osoby) a špecifický symbol (označenie príslušného mesiaca a roka, čiže júl 2016 je v tvare 072016 alebo 201607). Ak odvádzateľ uhrádza poistné trvalým príkazom, špecifický symbol je v tvare 88.


Sociálna poisťovňa oznámila výšku nového poistného viac ako 206 tisícom živnostníkov a SZČO.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies