K. Kučová s olympijskou šancou na Rio, čaká v Montreale

NETKY.SK • 1 August 2016, 14:44 • 2 min
K. Kučová s olympijskou šancou na Rio, čaká v Montreale

BRATISLAVA - Slovenská hrdinka predchádzajúceho tenisového týždňa Kristína Kučová čaká v Kanade na verdikt v súvislosti s olympijskými hrami v brazílskom Riu de Janeiro (5. - 21. augusta).

slovakia

left justify in out

"Keď vyvstalo, že Dominika Cibulková zo zdravotných dôvodov pravdepodobne nebude môcť štartovať na OH, spojil som sa s Kristínou. Informovala ma, že pre únavu odriekla tohtotýždňový brazílsky Florianópolis. Dohodli sme sa, že preventívne zostane 2-3 dni v Montreale namiesto cesty domov. Skonštatovala, že reprezentovať Slovensko na olympijských hrách by pre ňu bola veľká česť," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Keď sa Cibulkovej absencia stala definitívnou, STZ začal konať. "Okamžite sme kontaktovali Medzinárodnú tenisovú federáciu ITF, konzultačne sme ju upozornili na takúto možnosť už predtým. Požiadali sme o schválenie náhradného páru vo štvorhre Kristína Kučová - Karolína Schmiedlová. Do 24 hodín by sme mohli mať odpoveď, lebo čas sa kráti. Šancu vidím ako pomerne vysokú a v nadväznosti na to by Kristína mohla dostať aj miestenku od ITF na dvojhru, keďže v singli Slovensku ubudla jedna štartujúca a pri schválení tej štvorhry by sa nezvýšil počet účastníkov. Je to podobný scenár ako pri Andrejovi Martinovi," vysvetlil Moška.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka "Kika" Kučová sa minulý týždeň v spomenutom Montreale ako kvalifikantka senzačne prebojovala až do semifinále hlavnej singlovej súťaže, čo ju v rebríčku katapultovalo zo 121. na 77. priečku. Sedem rokov starý osobný rekord v podobe 103. pozície si zlepšila o 26 miest.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona