Nedôveryhodný je pre Slovákov systém kolektívnych pôžičiek

NETKY.SK • 1 August 2016, 10:43 • 2 min
Nedôveryhodný je pre Slovákov systém kolektívnych pôžičiek

BRATISLAVA - Nedôveryhodný je pre väčšinu Slovákov systém kolektívnych pôžičiek. Ako vyplynulo z prieskumu spoločnosti NMS Market Research pre ZUNO banku, 67 % respondentov by nikdy nepožičalo peniaze neznámemu človeku prostredníctvom kolektívnych pôžičiek.

slovakia

left justify in out

Politickej strane by nepožičalo 61 % Slovákov a štátu 40 % opýtaných. “Za najdôveryhodnejších dlžníkov považujeme rodinných príslušníkov. Zaujímavé je zistenie, že až 16 % ľudí by nepožičalo peniaze vôbec,“ komentoval výsledky výkonný riaditeľ pre obchod a marketing ZUNO banky Peter Lakata.


Takmer dve tretiny Slovákov by si nepožičali od nebankovej spoločnosti. “Nebankovky sú jasným lídrom rebríčka nedôveryhodnosti a prieskum ukázal, že zatiaľ sa neuchytil ani systém kolektívnych pôžičiek,“ povedal Lakata. Od neznámeho človeka prostredníctvom kolektívnych pôžičiek by si nikdy nepožičalo 57 % Slovákov. Od kolegu v práci by si nepožičalo 23 % Slovákov a od najbližších priateľov 11 % opýtaných.


Takmer polovica Slovákov dôveruje svojej banke, že ponúka produkty bez skrytých podmienok a poplatkov. Nedôveru vyjadrila približne štvrtina respondentov. K pozitívnej skúsenosti s prehľadnosťou produktov a cenníkov prispela u časti Slovákov aj zmena banky, odpovedali tak tri percentá opýtaných.


Prieskum pre ZUNO banku vykonala prostredníctvom národného panelu agentúra NMS Market Research v prvej polovici tohto roka. Prieskum sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke on-line populácie. Vzorkou bolo tisíc obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona