Škoda na budúci rok rozhodne, či sa vráti na trh v USA

NETKY.SK • 1 August 2016, 10:46 • 2 min
Škoda na budúci rok rozhodne, či sa vráti na trh v USA

BERLÍN - Česká automobilka Škoda, ktorá je dcérskou spoločnosťou koncernu Volkswagen, v priebehu roka 2017 rozhodne o začiatku predaja v USA. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"V priebehu budúceho roka chceme rozhodnúť v otázke Severnej Ameriky," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Bernhard Maier v rozhovore pre nemecký denník Handelsblatt.

 

Česká automobilka už dlhšie uvažuje o návrate na trh v USA. Firma do Severnej Ameriky exportovala autá od 50. do začiatku 60. rokov minulého storočia. Škoda patrí k úspešným dcéram Volswagenu. Niektorí automobiloví experti považujú vstup Škody na americký trh za šancu koncernu zlepšiť si imidž, ktorý poškodil emisný škandál.

 

Podľa Maiera je budúcnosť dieselových motorov, ktorých sa dotkol emisný škandál, otvorená. Prísne emisné predpisy zdražujú ich vývoj. "Akú úlohu ešte budú hrať dieselové motory v našich autách v roku 2025, bude závisieť práve od týchto nákladov," uviedol Maier.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies