Potvrdené! Sagan podpísal zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe

NETKY.SK • 1 August 2016, 11:14 • 2 min
Potvrdené! Sagan podpísal zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe

BRATISLAVA - Elitný slovenský cyklista Peter Sagan spojil svoju budúcnosť na najbližšie tri roky s nemeckým tímom Bora-Hansgrohe.

slovakia

left justify in out

Spoločne s úradujúcim majstrom sveta a päťnásobným víťazom bodovacej súťaže na Tour de France do nemeckého tímu oficiálne prestupuje aj jeho starší brat Juraj Sagan, ďalší dvaja Slováci Erik Baška a Michael Kolář a tiež Saganov oddaný poľský domestik Maciej Bodnar. Všetci si doteraz obliekali dresy v Dánsku registrovaného tímu Tinkoff ruského milionára Olega Tiňkova. Ten však vo vrcholovej cyklistike po tejto sezóne na určitý čas končí a členovia jeho tímu boli nútení hľadať si nové angažmány. Informoval o tom aj špecializovaný portál Cyclingnews.


"Je pre mňa veľkou cťou privítať v našom tíme jedného z najpopulárnejších cyklistov na svete. Myslím si, že Petrova dôvera v nás je odrazom naše dobrej práce v pelotóne v ostatných rokoch. Naši partneri Bora a Hansgrohe sú dve veľké nemecké značky, ktoré predstavujú osvedčenú kvalitu. Aj táto kombinácia Petra presvedčila, že sme tým správnym tímom pre neho a dosahovanie ďalších úspechov. Som si istý, že toto naše partnerstvo bude úspešné," uviedol tímový manažér Ralph Denk v tlačovej správe.


Prvé dohady o Saganovom prestupe z tímu Tinkoff do Bory sa objavili už koncom júna v belgických médiách. Počas Tour de France potom Oleg Tiňkov pre slovenské aj české médiá niekoľkokrát opakovane vyzradil, že jeho tímový klenot Peter Sagan spojil svoju budúcnosť so zoskupením Bora-Hansgrohe. Extravagantný Rus tentoraz nezavádzal. "Peter už podpísal Bore, je to hotová vec. A dajú mu omnoho viac, než mal u mňa. Ja som mu dával 4,5 milióna eur ročne, oni mu ponúkli šesť," povedal Oleg Tiňkov aj pre idnes.cz.


Nemecké družstvo v tejto sezóne ešte funguje pod názvom Bora-Argon 18 a disponuje len kontinentálnou licenciou. Aj vďaka príchodu Sagana sa však očakáva, že od budúceho roka získa od Medzinárodnej cyklistickej únie najvyššiu licenciu pre preteky WorldTour. Het Nieuwsblad už koncom júna pripomenul, že dôležitým faktorom pri angažovaní Petra Sagana Borou bol aj výrobca bicyklov Specialized, ktorý po skončení tejto sezóny neobnoví svoj kontrakt s tímom Astana, ale prejde k Bore, a mal by sa významne podieľať na financovaní Saganovho platu. Nový sponzor tímu Hansgrohe je nemecký výrobca armatúr pre kúpeľne a kuchyne, ktorý sa doteraz angažoval prevažne v cyklokrose, kde bol sponzorom série Superprestige.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona