Epidémia sneti slezinnej v Rusku má prvú obeť

NETKY.SK • 1 August 2016, 15:15 • 2 min
Epidémia sneti slezinnej v Rusku má prvú obeť

MOSKVA - Epidémia sneti slezinnej v Rusku si vyžiadala prvú obeť, keď tomuto akútnemu infekčnému ochoreniu podľahlo jedno z troch detí, u ktorých sa nákaza potvrdila. Informovala o tom dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu gubernátora Jamalsko-neneckého autonómneho okruhu (JANAO) na ruskej Sibíri s tým, že obeťou je 12-ročný chlapec.

slovakia

left justify in out

Gubernátor JANAO Dmitrij Kobylkin ubezpečil, že úrady prijali opatrenia, aby zabránili šíreniu tejto choroby, známej aj ako antrax. Uviedol tiež, že nariadil prešetrenie liečby chlapca. Sneť slezinnú zistili v JAMAO u ôsmich ľudí vrátane troch detí.


Interfax spresnil, že v okresnej nemocnici v Salecharde je momentálne hospitalizovaných 72 ľudí. Medzi nimi je aj 41 detí z jar-salinskej tundry, kde je ohnisko nákazy.


Preventívnu liečbu dostáva 211 ľudí, medzi ktorými sú ľudia žijúci v tundre v mieste karantény a priľahlých oblastiach. Každú osobu s podozrivými príznakmi, napríklad nádchou či zmenami na koži, prevážajú do okresnej nemocnice Salecharde na pozorovanie.


Karanténu v JANAO vyhlásili 25. júla v súvislosti s úhynom jeleňov na sibírsku slezinnú sneť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies