Archív článkov za Jún 2013, strana 2

Otvor článok

Boľavý chrbát je väčšinou výsledkom nesprávneho držania tela

1.6 2013 13:00

BRATISLAVA - S bolesťami chrbta sa stretne počas života väčšina ľudí. Pod problémy s chrbticou sa podpisuje najmä nesprávne držanie tela, vďaka ktorému sa bolesti môžu opakovať. Najčastejšie dochádza v jeho dôsledku k poruche funkcie svalov. Tie, ktoré zabezpečujú sedenie, sa tak skracujú a tie, ktoré majú na starosti dynamický pohyb, ochabujú. Náhle bolesti sú tak výsledkom dlhodobého zlého správania sa k chrbtici nie prudkého pohybu.

Otvor článok

Mladí by mali získať pracovné skúsenosti už počas školy

1.6 2013 13:13

BRATISLAVA - Ak chceme zlepšiť zamestnanosť mladých, tak by sme im mali podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka dať možnosť získať pracovné skúsenosti už počas školy. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, pre firmy by sa tak stali atraktívnejší, pretože by sa znížili náklady na ich zapracovanie. V súčasnosti to majú mladí pri hľadaní práce ťažké, pretože firmy podľa neho chcú ľudí, ktorí už majú prax.

Otvor článok

Koncert kapiel My Name Is Music a Wattican Punk Ballet zrušili

1.6 2013 13:17

BRATISLAVA - Dvojkoncert rakúskej kapely My Name Is Music a arménskej formácie Wattican Punk Ballet, ktorý sa mal konať v sobotu 1. júna v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, sa neuskutoční.

Otvor článok

Ivanovičová dala Nadalovi za pravdu ohľadne rozpisu zápasov

1.6 2013 13:23

PARÍŽ - Srbská tenistka Ana Ivanovičová dala v sobotu za pravdu tvrdeniu jej španielskeho kolegu Rafaela Nadala. Ten v piatok na tlačovej besede po svojom víťazstve 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 nad Martinom Kližanom v 2. kole grandslamového Roland Garros v Paríži vyhlásil, že síce nechce byť za zlého chlapca a uvažovať negatívne, ale rozpis zápasov s prihliadnutím na počasie vníma ako neférový.

Otvor článok

Novým trénerom Bucks sa stane ten pravý - Drew

1.6 2013 13:42

MILWAUKEE - Novým trénerom zámorského basketbalového klubu NBA Milwaukee Bucks sa stane Larry Drew. Informoval o tom generálny manažér Bucks John Hammond s dôvetkom, že klub a kouč našli spoločnú reč ohľadom podmienok kontraktu. Drew nahradí vo funkcii Jima Boylana, ktorý prišiel na čelo realizačného tímu pred piatimi mesiacmi po odstúpení Scotta Skilesa.

Otvor článok

Odchádzajúci tréner Realu Madrid José Mourinho sa poďakoval fanúšikom

1.6 2013 13:49

MADRID - Odchádzajúci tréner futbalového Realu Madrid José Mourinho sa poďakoval fanúšikom "bieleho baletu" za ich podporu počas troch rokov, ktoré strávil na lavičke španielskeho klubu. Portugalčan po skončení tejto sezóny opustí Real, záverečný súťažný zápas vo funkcii absolvuje v sobotu v rámci 38. kola Primera División proti Osasune.

Otvor článok

Evita otvorí novú knižnú edíciu s Monikou Flašíkovou-Beňovou

1.6 2013 13:55

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Evitapress chystá novú edíciu rozhovorových kníh pod názvom Medzi nami. Vydavateľka a spisovateľka Eva Urbaníková si do nej bude podľa vlastných slov vyberať úspešné, chytré a múdre slovenské ženy.

Otvor článok

V Pezinku od 1. júla rozšíria zónu spoplatneného parkovania

1.6 2013 14:07

BRATISLAVA – V Pezinku rozširujú zónu spoplatneného parkovania, od 1. júla k nej pribudnú aj Kollárova ulica a Ulica M. R. Štefánika. Mesto Pezinok o tom informuje svojich obyvateľov na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Otvor článok

Vo Švajčiarsku vstúpili do platnosti kvóty pre pracovníkov pochádzajúcich zo štátov EÚ

1.6 2013 14:11

BERN - Vo Švajčiarsku v sobotu vstúpili do platnosti kvóty pre pracovníkov pochádzajúcich zo štátov Európskej únie. Krajina jej členom nie je a k podobnému opatreniu preto môže pristúpiť. Dôvodom jeho zavedenia je podľa vlády v Berne obrovská imigrácia, ktorá už dosiahla neudržateľnú úroveň. Kvóty sú terčom kritiky zo strany Bruselu a postavila sa voči nim aj šéfka zahraničnej politiky únie Catherine Ashtonová.

Otvor článok

Údajne tehotná Beyoncé zverejnila fotku, na ktorej pije víno

1.6 2013 14:18

BRATISLAVA - Americká speváčka Beyoncé opäť nepriamo vyvrátila klebety o tom, že je tehotná. V minulosti to naznačila na Twitteri a aj jej manžel Jay-Z vyhlásil, že ich dcérka Blue Ivy zatiaľ nebude mať súrodenca. Tentoraz Beyoncé zverejnila fotografiu, na ktorej s rapperom v berlínskej reštaurácii popíja červené víno. Dvojica sa tiež fotila pri Berlínskom múre, pričom na jednom zo záberov Jay-Z drží svoju ženu v náručí. To, že speváčka čaká druhé dieťa, v polovici mája viacero zdrojov potvrdilo relácii E! News. Klebety posilnilo aj to, že pre dehydratáciu a vyčerpanie zrušila koncert v belgických Antverpách.

Otvor článok

Bratislavský hrad patrí dnes deťom

1.6 2013 14:22

BRATISLAVA - Medzinárodný deň detí sa bude oslavovať dnes aj na Bratislavskom hrade. V jeho areáli je pre deti a ich rodičov už od predpoludnia pripravený bohatý program, v ktorom nechýbajú divadelné a tanečné vystúpenia, tvorivé dielne i atrakcie v podobe elektrických motoriek a ukážok historického šermu.

Otvor článok

Známy módny návrhár Yves Saint Laurent zomrel pred piatimi rokmi

1.6 2013 14:31

PARÍŽ/BRATISLAVA - Francúzsky módny návrhár Yves Saint Laurent, ktorý začínal ako návrhár u slávneho Christiana Diora, sa preslávil svojou vášňou pre kostýmy a najmä ako autor nohavicových kostýmov a dámskych smokingov. V sobotu 1. júna si pripomenieme piate výročie od jeho úmrtia.

Otvor článok

Víťazom sobotňajšieho stretnutia finále Ruského pohára sa stali futbalisti CSKA Moskva

1.6 2013 14:38

MOSKVA - Víťazom sobotňajšieho stretnutia finále Ruského pohára sa na štadióne v Groznom stali futbalisti CSKA Moskva. O ich víťazstve rozhodli až strely zo značky pokutového kopu v pomere 4:3, po deväťdesiatich minútach aj po predĺžení svietil na ukazovateli skóre nerozhodný stav 1:1.

Otvor článok

Slovenky v príprave tesne zdolali Japonky

1.6 2013 14:43

RUŽOMBEROK - Basketbalistky Slovenska zvíťazili v sobotňajšom stretnutí v Ružomberku v rámci prípravy na záverečný turnaj 34. majstrovstiev Európy vo Francúzsku (15. - 30. júna 2013) nad reprezentantkami Japonska 65:63 v záverečnom štvrtom vzájomnom súboji týchto krajín v priebehu tohto týždňa. V pondelok a piatok triumfovali domáce basketbalistky zhodne 61:52, v utorok zvíťazili v Koniarni hráčky z krajiny "vychádzajúceho slnka" 76:65.

Otvor článok

Lekári povolili obrancovi Éricovi Abidalovi štart v záverečnom ligovom stretnutí

1.6 2013 14:46

BARCELONA - Lekári španielskeho futbalového klubu FC Barcelona povolili obrancovi Éricovi Abidalovi štart v záverečnom ligovom stretnutí "blaugranas" v sezóne 2012/2013 proti hráčom Málagy.

Otvor článok

Alexis Sánchez mal autonehodu!

1.6 2013 14:58

BARCELONA - Čilský futbalista v službách španielskeho klubu FC Barcelona Alexis Sánchez mal v noci z piatka na sobotu vážnu autonehodu. Dvadsaťštyriročnému hráčovi sa nič vážne nestalo.

Otvor článok

Viviane Redingová: So zákonom štátu by sa nemalo zahrávať

1.6 2013 15:03

VIEDEŇ - Eurokomisárka pre spravodlivosť Viviane Redingová v sobotu nečakane tvrdo skritizovala novelu maďarskej ústavy z dielne vládnej koalície na čele s premiérom Viktorom Orbánom. Tomu prostredníctvom rozhovoru s rakúskym denníkom odkázala, že najvyšší zákon v štáte nie je "hračka".

Otvor článok

Thiago Alcantara údajne prestúpi do Realu Madrid

1.6 2013 15:10

MADRID - Mladý stredopoliar španielskeho klubu FC Barcelona Thiago Alcantara možno prestúpi do tímu najväčšieho rivala Realu Madrid. Informuje o tom rádio RAC1, podľa ktorého sa predstavitelia madridského klubu už stretli aj s hráčovým otcom Brazílčanom Mazinhom, ktorý je zároveň agentom svojho syna.

Otvor článok

Na oslavách MDD colníci fiktívne zadržali vedenie finančnej správy

1.6 2013 15:13

BRATISLAVA - Trojicu funkcionárov finančnej správy použili colníci ako figurantov pri oslavách Medzinárodného dňa detí. Na hraničnom priechode Berg ľudí z vedenia správy zadržali pre fiktívne pašovanie drog a nelegálnych zbraní Slovensko.

Otvor článok

Školy sa majú viac sústrediť na vybavenie odborných učební

1.6 2013 15:19

BRATISLAVA - Základné školy a ich zriaďovatelia by mali venovať zvýšenú pozornosť materiálno-technickému zabezpečeniu odborných učební pre biológiu, fyziku, chémiu a techniku. Odporúča to ministerstvo školstva v Pedagogicko-organizačných pokynoch na školský rok 2013/2014.

Otvor článok

Viva Musica! opäť ponúkne pop, džez, klasiku aj breakdance

1.6 2013 15:25

BRATISLAVA – Známy festival Viva Musica! Festival sa v slovenskej metropole uskutoční v dňoch 22. – 29. júna. V deviatom ročníku toho podujatia ponúkne sedem hudobných zážitkov na štyroch pódiách, budú nimi bratislavské Hlavné námestie, Stará tržnica, Bratislavský hrad a Záhrada domu Albrechtovcov na Kapitulskej ulici.

Otvor článok

Cibulková prehrala v 1. kole štvorhry

1.6 2013 15:32

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková a Češka Barbora Záhlavová-Strýcová prehrali v sobotňajšom stretnutí 1. kola štvorhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (21. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) s takisto nenasadeným rusko-talianskym párom Svetlana Kuznecovová, Flavia Pennettová za 68 minút 2:6, 3:6.

Otvor článok

Topfest fanúšikov privíta už desiatykrát

1.6 2013 15:38

BRATISLAVA/PIEŠŤANY – Jubileum oslávi v závere tohto mesiaca najväčší rockový festival Topfest, v dňoch 27. - 29. júna si na letisku v Piešťanoch zapíše už desiaty ročník. Okrem množstva kvalitných koncertných vystúpení a sprievodného programu pripravil ešte väčší areál ako pred rokom pri jeho premiére na piešťanskom letisku. Tento rok bude rozloha festivalovej plochy až 2 milióny štvorcových metrov.

Otvor článok

Deň koní prilákal do Národného žrebčína stovky návštevníkov

1.6 2013 15:46

TOPOĽČIANKY – Stovky návštevníkov dnes využili možnosť prezrieť si priestory Národného žrebčína v Topoľčiankach, ktorý usporiadal druhý ročník Dňa koní. Jeho hlavným cieľom je priblížiť chov koní širokej verejnosti, ale predovšetkým deťom a mládeži, pretože podujatie sa koná aj pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Žrebčín dnes sprístupnil svoju historickú jazdiareň, kde je ustajnených viac ako 60 koní všetkých plemien, ktoré sú tu chované.

Otvor článok

Vyhlásili druhý ročník súťaže Slovak Press Photo

1.6 2013 15:53

BRATISLAVA - Slovenskí fotografi a fotožurnalisti publikujúci v médiách sa už môžu prihlásiť do druhého ročníka súťaže a následnej výstavy fotografií Slovak Press Photo.

Otvor článok

Bulhari vraj platili za cigarety falošnými bankovkami

1.6 2013 16:04

BRATISLAVA/KOŠICE - Košickí policajti odhalili trojicu Bulharov, ktorí kupovali kartóny cigariet zrejme s falošnými 200-eurovými bankovkami. Mužov obvinili, po jednom vyhlásili pátranie. Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Otvor článok

Pedrosa víťazom kvalifikácie na VC Talianska

1.6 2013 16:10

MUGELLO - Španiel Dani Pedrosa na Honde zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii na nedeľňajšiu Veľkú cenu Talianska, piate podujatie seriálu majstrovstiev sveta cestných motocyklov v kráľovskej kubatúre MotoGP.

Otvor článok

V nedeľu sa veriaci o 17:00 po celom Slovensku spoja s pápežom

1.6 2013 16:14

BRATISLAVA – Svätý Otec František pozval všetkých veriacich k spoločnej celosvetovej hodinovej eucharistickej adorácii, ktorá sa má konať v čo najväčšom počte kostolov a farností po celom svete v nedeľu 2. júna 2013. V našom časovom pásme na Slovensku je to od 17:00 do 18:00. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, toto výnimočné podujatie sa koná v rámci Roku viery a v blízkosti sviatku Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi. So Svätým Otcom sa spoja aj biskupi Slovenska. Na adorácie pozývajú vo svojich chrámoch súbežne s tou, ktorá bude vo Vatikáne.

Otvor článok

Známe osobnosti urobili Deň detí v Detskom kardiocentre

1.6 2013 16:20

BRATISLAVA - Pacienti Detského kardiocentra o niekoľko dní skôr oslávili Medzinárodný deň detí, ktorý pripadá na 1. júna. Uprostred tohto týždňa sa totiž na ne prišli pozrieť viaceré osobnosti známe z televíznych obrazoviek, aby urobili deťom radosť svojou prítomnosťou, hračkami a sladkosťami. Spolu s nimi prišli aj študenti Fakulty masmediálnej a marketingovej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Tí na svojom plese vyzbierali finančné prostriedky, aby tiež pomohli deťom s chorým srdcom.

Otvor článok

V Rusku vstúpila do platnosti prísnejšia protifajčiarska legislatíva

1.6 2013 16:27

MOSKVA - V Rusku v sobotu vstúpila do platnosti prísnejšia protifajčiarska legislatíva. Fajčenie bude odteraz zakázané na pracoviskách, spoločných bytových priestoroch a autobusoch. V roku 2014 sa to bude týkať aj reštaurácií, barov ale aj lodí a všetkých vlakov. V krajine v súčasnosti fajčí asi 40 percent dospelej populácie, čo je takmer najviac na svete.

Otvor článok

Uškovič s Jánošíkom v Hradci Králové skončili

1.6 2013 16:34

HRADEC KRÁLOVÉ - Dvojica slovenských futbalistov Dušan Uškovič, Peter Jánošík nebude po sezóne najvyššej českej súťaže Gambrinus ligy 2012/2013 pokračovať v českom zatiaľ klube Hradec Králové.

Otvor článok

Dunaj a Morava stúpajú. SHMÚ varuje Bratislavu pred povodňami!

1.6 2013 16:40

BRATISLAVA - Rieky Dunaj a Morava stúpajú, hydrológovia varujú Bratislavu pred povodňami. V stanici Bratislava dosahuje hladina toku Dunaj 658 cm, čo je úroveň zodpovedajúca prvému stupňu povodňovej aktivity (PA). Podobne je na tom aj hladina toku Morava, ktorá v stanici Devínska Nová Ves vystúpila na 485 cm. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pre Bratislavu vydal v tejto súvislosti výstrahu pred povodňami, ktorá platí až do odvolania.

Otvor článok

Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča sa bude konať v Žiline

1.6 2013 16:45

BRATISLAVA/ŽILINA – Medzinárodný festival animovaných filmov Fest Anča v Žiline aj tento rok ponúkne v dňoch 27. – 30. júna divákom v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie, Star Century Cinemas, v Mestskom divadle Žilina a v Považskej galérii umenia to najlepšie zo svetovej animovanej tvorby.

Otvor článok

Majstrovstvá Slovenska v rýchlostnej kanoistike

1.6 2013 16:54

NOVÁKY - V najsledovanejšej disciplíne sobotného programu na majstrovstvách Slovenska v rýchlostnej kanoistike na dlhých tratiach v Novákoch - v C1 mužov na 5000 m z očakávaného dramatického duelu medzi Matejom Rusnákom a Mariánom Ostrčilom nakoniec nebolo nič.

Otvor článok

Dražba vín z pivnice Elyzejského paláca vyniesla vyše 700 tisíc eur

1.6 2013 17:00

PARÍŽ - Tisícdvesto fliaš vzácneho francúzskeho vína, šampanského a koňaku vydražil tento týždeň v rámci úsporných opatrení Elyzejský palác v Paríži. Vôbec prvá aukcia z vínnej pivnice francúzskych prezidentov vyniesla viac, ako sa očakávalo - vyše 718.800 eur, informoval denník Le Figaro.

Otvor článok

Spevák Lou Reed podstúpil transplantáciu pečene

1.6 2013 17:05

BRATISLAVA - Americký spevák Lou Reed v apríli podstúpil transplantáciu pečene, ktorá mu zachránila život. Jeho manželka Laurie Anderson to prezradila v rozhovore pre britský denník The Times.