Známe osobnosti urobili Deň detí v Detskom kardiocentre

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 16:20 • 2 min
Známe osobnosti urobili Deň detí v Detskom kardiocentre

BRATISLAVA - Pacienti Detského kardiocentra o niekoľko dní skôr oslávili Medzinárodný deň detí, ktorý pripadá na 1. júna. Uprostred tohto týždňa sa totiž na ne prišli pozrieť viaceré osobnosti známe z televíznych obrazoviek, aby urobili deťom radosť svojou prítomnosťou, hračkami a sladkosťami. Spolu s nimi prišli aj študenti Fakulty masmediálnej a marketingovej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Tí na svojom plese vyzbierali finančné prostriedky, aby tiež pomohli deťom s chorým srdcom.

slovakia

left justify in out

Detské kardiocentrum pravidelne navštevuje speváčka Katarína Hasprová, herec René Štúr i moderátorky Jana Hospodárová, Martina Šimkovičová a Lenka Šóošová. Práve táto pätica si našla čas, aby prišla k malým pacientom a rodičom až k ich lôžkam a podporila ich v boji s chorobou. "Vždy som fascinovaný tým, s akou pokorou, obrovskou silou a vitalitou malí pacienti a ich rodičia všetko zvládajú. Musia v živote bojovať oveľa viac ako tí, ktorí sú zdraví. Človek by im chcel dať niečo aj z vlastných síl, no je to len v rukách doktorov a ich samých,“ povedal René Štúr. 

Nadácia Detského kardiocentra sa pravidelne snaží sprostredkovať chorým deťom stretnutia s mediálne známymi osobnosťami. "Vždy, keď nemám pracovné povinnosti, rád odskočím do Detského kardiocentra. Malé deti sa tešia z darčekov, tí starší z toho, že ich prídeme pozrieť osobne. Je to to najmenej, čo pre ne môžeme urobiť,“ uviedol Štúr. "Nesmierne si vážime ich ochotu. Často sa stáva, že takáto návšteva vleje deťom do žíl nové sily v boji s ich chorobou. Veľmi pekne ďakujeme každému, kto nám pomáha. Milo nás prekvapili aj študenti z UCM, ktorí tiež prišli pozrieť našich malých pacientov. Rovnako aj ďalší, ktorí nás podporujú a uvedomujú si, že nie každý má šťastie byť zdravým človekom,“ povedala správkyňa Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková. 

Agentúru SITA informoval Dodo Mikláš z Access Production.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies