Evita otvorí novú knižnú edíciu s Monikou Flašíkovou-Beňovou

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 13:55 • 2 min
Evita otvorí novú knižnú edíciu s Monikou Flašíkovou-Beňovou

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Evitapress chystá novú edíciu rozhovorových kníh pod názvom Medzi nami. Vydavateľka a spisovateľka Eva Urbaníková si do nej bude podľa vlastných slov vyberať úspešné, chytré a múdre slovenské ženy.

slovakia

left justify in out

"Prvotná podmienka ešte je, že by mne mali byť blízke a mala by som o nich vedieť veľmi veľa, aby som sa pýtala veci, o ktorých si myslím, že by verejnosť vedieť mala alebo o ktorých si myslím, že verejnosť nevie," povedala pre TASR Evita.

V prvej knihe novej edície predstaví vo veľmi intímnom a ženskom rozhovore svoju najbližšiu kamarátku Moniku Flašíkovú-Beňovú. "Je to o vzťahoch, o ženách, o emancipácii, o ženskom potenciáli. Je to o tom, ako sa zmenili sociálne role - muž a žena," priblížila autorka knižnú novinku, v ktorej sa čitateľ dozvie aj o detstve Moniky Beňovej, o detstve jej syna, o prvom i druhom manželstve. Slovenská europoslankyňa odpovie aj na otázky, ako podnikala, ako sa dostala do politiky a ako vníma ženy v politike. "Je to kamarátsky rozhovor. V princípe tam nepolitikárčime, ani sa veľmi nezaoberáme spoločenskou klímou. Rozprávame väčšinou na ženské témy, ako starne, spomíname aj botoxy, prosto všetko možné," doplnila spisovateľka, ktorá chce rozhovorovými knihami o úspešných Slovenkách suplovať médiá: "Tieto ženy, ktoré naozaj môžu byť príkladom pre mladé dievčence, vôbec nemajú v médiách priestor. Ani časopisy už nerobia hĺbkové veľké rozhovory."

Monika Flašíková-Beňová potvrdila slová vydavateľky, že jej kniha bude veľmi úprimná a otvorená."Snažila som sa, aby ľudia, ak už budú mať záujem si niečo prečítať, aby sa naozaj dozvedeli veci, ktoré nie sú tak všeobecne známe," uviedla pre TASR politička, ktorá ochotne odpovedala aj na ťažké otázky o životných zlomoch. "Vždy je to jednoduchšie, keď o niečom takom hovoríte s človekom, ktorého poznáte tak dlho a tak dôverne, ako sa ja poznám s Evou," priznala spoluautorka knihy, ktorá sa so spisovateľkou pozná 15 rokov. "Eva bola pri tom, keď zomrel môj otec, keď zomrela moja mama, bola pri tom, keď som sa druhýkrát vydávala. A ja som bola tiež pri viacerých jej životných zlomových obdobiach. Takému človeku sa ľahšie zdôverujete, otvorenejšie sa s ním rozprávate. A teraz dúfam, že ona to napíše tak, aby to pochopili aj tí, ktorí nás osobne nepoznajú," dodala Monika Flašíková-Beňová k novinke, ktorá sa má na knižnom trhu objaviť koncom júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies