Bratislavský hrad patrí dnes deťom

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 14:22 • 2 min
Bratislavský hrad patrí dnes deťom

BRATISLAVA - Medzinárodný deň detí sa bude oslavovať dnes aj na Bratislavskom hrade. V jeho areáli je pre deti a ich rodičov už od predpoludnia pripravený bohatý program, v ktorom nechýbajú divadelné a tanečné vystúpenia, tvorivé dielne i atrakcie v podobe elektrických motoriek a ukážok historického šermu.

slovakia

left justify in out

Program sa začal o 10.00 h a deti budú až do 16.00 h vítať na hrade rozprávkové postavičky ako napríklad Snehulienka, Mickey a Monnie či Šmolko. Na pódiu, inštalovanom pri soche Svätopluka, vystúpi v priebehu dňa detský folklórny súbor Čečinka, hudobné a tanečné formácie zo Základnej umeleckej školy na Exnárovej ulici a tiež Bratislavské bábkové divadlo s predstavením O červenej čiapočke. Na nádvorí hradu bude pútať pozornosť šermiarke vystúpenie detí Mladé medvede a ukážky historického šermu v podaní skupiny URSUS. V tvorivých dielňach si deti budú môcť vyrobiť napríklad šperky z drôtu a koráľov, vytvoriť farebný obrázok Bratislavského hradu a namaľovať kamienky podľa svojej fantázie. V paláci hradu čakajú na deti filmové rozprávky, maľovanie na tvár a pre mamičky dekoratívne líčenie.

Staršie deti sa môžu zabaviť aj jazdou na elektrických motorkách na Západnej terase, pre najmenších je pripravená na Východnej terase šmykľavka a nafukovací hrad. O odvoz z podujatia sa postará vláčik Prešporáčik, ktorý odvezie deti a ich rodičov každých 30 minút z Bratislavského hradu na Župné námestie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies