V nedeľu sa veriaci o 17:00 po celom Slovensku spoja s pápežom

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 16:14 • 2 min
V nedeľu sa veriaci o 17:00 po celom Slovensku spoja s pápežom

BRATISLAVA – Svätý Otec František pozval všetkých veriacich k spoločnej celosvetovej hodinovej eucharistickej adorácii, ktorá sa má konať v čo najväčšom počte kostolov a farností po celom svete v nedeľu 2. júna 2013. V našom časovom pásme na Slovensku je to od 17:00 do 18:00. Ako informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, toto výnimočné podujatie sa koná v rámci Roku viery a v blízkosti sviatku Najsvätejšieho Kristovho tela a krvi. So Svätým Otcom sa spoja aj biskupi Slovenska. Na adorácie pozývajú vo svojich chrámoch súbežne s tou, ktorá bude vo Vatikáne.

slovakia

left justify in out

Bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský sa zúčastní na hodinovej adorácii vo farnosti Sedembolestnej Panny Márie v Bratislave - Petržalke. Bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko sa v ten istý deň a v tom istom čase pripojí k celosvetovej adorácii vo farnosti Šamorín. V Katedrále - Bazilike svätého Emeráma sa uskutoční hodinová eucharistická adorácia. V Nitre bude viesť eucharistickú adoráciu diecézny biskup Viliam Judák. V Katedrále sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici adoráciu bude viesť diecézny biskup Marián Chovanec. 

Biskupi vyzvali farárov, aby takéto adorácie v tomto čase zorganizovali s veriacimi vo svojich farnostiach. Pri adorácii budú veriaci uvažovať nad témou Jeden Pán, jedna viera. František už stanovil dva hlavné úmysly modlitieb: „za Cirkev na celom svete“, aby ju „Pán robil poslušnou v počúvaní svojho Slova“ a za „rôzne časti sveta, ktoré zažívajú utrpenie nového otroctva, sú obeťami vojen, obchodovania s ľuďmi, obchodovania s drogami, otrockej práce, tiež za deti a ženy, ktoré trpia akoukoľvek formou násilia“. Modlitby budú aj za tých, ktorí sa nachádzajú v ekonomickej neistote, predovšetkým nezamestnaných, starších, migrantov, bezdomovcov, väzňov a marginalizovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies