Na oslavách MDD colníci fiktívne zadržali vedenie finančnej správy

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 15:13 • 2 min
Na oslavách MDD colníci fiktívne zadržali vedenie finančnej správy

BRATISLAVA - Trojicu funkcionárov finančnej správy použili colníci ako figurantov pri oslavách Medzinárodného dňa detí. Na hraničnom priechode Berg ľudí z vedenia správy zadržali pre fiktívne pašovanie drog a nelegálnych zbraní Slovensko.

slovakia

left justify in out

"Touto ukážkou svojej činnosti priblížili colníci deťom, ako vyzerá reálny zásah. Počas ukážky colníci predviedli zastavenie motorového vozidla, následné zadržanie páchateľa a zaistenie pašovaného tovaru," priblížila hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Okrem ukážky zásahu colníkov návštevníci videli aj činnosť profesionálnych kynológov. "Psovodi a ich zverenci hľadali v osobných autách ukryté drogy a tabak," pokračuje Macíková. Deťom ukázali aj zadržanie nebezpečného páchateľa špeciálne cvičeným psom. Záujemcovia mohli vidieť aj zadržané predmety ako chránené rastliny a živočíchy, napríklad kožu zo zebry, peňaženku z kobry kráľovskej, krokodílie topánky či vysušené a vypreparované morské koníky. K ďalším zaujímavostiam patril aj mobilný skener kamiónov, ktorý dokáže odhaliť pašovaný tovar. 

Deti a ich rodičia si mohli obzrieť aj historické uniformy a pečiatky, ktoré sa používali v predvojnovom a medzivojnovom období. "Odvážnejší mohli vyskúšať streľbu zo vzduchovej pištole či nasadzovanie pút páchateľovi," dodala hovorkyňa. Oslavy dňa detí sa u colníkov uskutočnili aj v Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona