Dunaj a Morava stúpajú. SHMÚ varuje Bratislavu pred povodňami!

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 16:40 • 2 min
Dunaj a Morava stúpajú. SHMÚ varuje Bratislavu pred povodňami!

BRATISLAVA - Rieky Dunaj a Morava stúpajú, hydrológovia varujú Bratislavu pred povodňami. V stanici Bratislava dosahuje hladina toku Dunaj 658 cm, čo je úroveň zodpovedajúca prvému stupňu povodňovej aktivity (PA). Podobne je na tom aj hladina toku Morava, ktorá v stanici Devínska Nová Ves vystúpila na 485 cm. Informuje o tom na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pre Bratislavu vydal v tejto súvislosti výstrahu pred povodňami, ktorá platí až do odvolania.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia varujú aj pred búrkami, ktoré očakávajú popoludí na juhu stredného Slovenska. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu zrážky dosiahnuť 10 až 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 - 23 m/s. Pre okresy Žiar nad Hronom, Žarnovicu, Zlaté Moravce, Zvolen, Banskú Štiavnicu, Krupinu, Levice a Veľký Krtíš vydal SHMÚ v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Tá potrvá dnes do 16.00 h. "Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia. Upozorňujú tiež, že pri búrkach je možný aj výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch. A zároveň výskyt povodňových úkazov mimo vodných tokov, ako napríklad stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies