Prvé fotografie chorej princeznej Kate na verejnosti. Chudá, unavená, ale usmievavá. Prehovorila o rakovine + FOTO

NETKY.SK • 15 Jún 2024, 15:03 • 2 min
Prvé fotografie chorej princeznej Kate na verejnosti. Chudá, unavená, ale usmievavá. Prehovorila o rakovine + FOTO

Britská princezná Kate sa objavila na verejnosti po takmer šiestich mesiacoch. V koči sa dnes zúčastnila vojenskej prehliadky neďaleko Buckinghamského paláca. Toto je jej prvé verejné vystúpenie po oznámení, že sa lieči na rakovinu.

slovakia

left justify in out

Kate spolu so svojím manželom a deťmi dorazila do Buckinghamského paláca po 11:00 SELČ. Krátko pred poludním sa zúčastnila jazdy kráľovským kočom. V ďalšom koči bol kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla. Celý ceremoniál, ktorý sa konal v daždivom počasí, sledovali stovky priaznivcov monarchie, politici a zástupcovia úradov. Podľa agentúry Associated Press sa prehliadky zúčastnilo viac ako 1 000 vojakov, 250 členov vojenských orchestrov a 200 koní.
 
Kensingtonský palác oznámil svoju účasť na prehliadke, ktorá je v Británii známa ako Trooping the Color, v piatok. V správe princezná Kate uviedla, že robí pokrok v liečbe rakoviny. Nevie však, kedy sa úplne vráti k svojim verejným povinnostiam.
 

Obrazok
Zdroj: Daily Mail / AP

Prehliadka sa koná pri príležitosti narodenín kráľa Karola III. V Británii je zvykom oslavovať narodeniny panovníka druhú júnovú sobotu bez ohľadu na to, kedy sa skutočne narodil. Súčasný panovník bude mať 14. novembra tohto roku 76 rokov.
 
Princezná Kate sa od Vianoc neobjavila na verejnosti. V januári podstúpila operáciu a v marci 42-ročná členka kráľovskej rodiny oznámila, že má rakovinu. Trpí tým aj Karol III. Na rozdiel od kráľa sa Kate úplne vzdala svojich kráľovských povinností. Jej manžel, princ William, sa tiež na jar na niekoľko týždňov utiahol do súkromného života, aby sa staral o svoju manželku a ich tri deti.

Obrazok
Zdroj: Daily Mail /AP

Budúca kráľovná sa naposledy objavila na verejnosti na Vianoce. V tom čase sa Kate a jej rodina zúčastnili bohoslužby v kostole neďaleko kráľovskej rezidencie Sandringham vo východnom Anglicku. V januári bola hospitalizovaná kvôli bližšie nešpecifikovanej operácii brucha a v marci oznámila, že podstupuje chemoterapiu pre bližšie nešpecifikovanú formu rakoviny.
 
"Robím dobré pokroky, ale ako každý, kto prechádza chemoterapiou, vie, že sú dobré dni a zlé dni," uviedla vo vyhlásení manželka následníka trónu, princa Williama. "V tých zlých dňoch sa cítite slabí, unavení a musíte nechať svoje telo odpočívať. Ale v dobrých dňoch, keď sa cítite silnejší, chcete čo najlepšie využiť svoj pocit pohody," pokračovala Kate.

Obrazok
Zdroj: Daily Mail / AP

Dodala, že ju čaká "ešte niekoľko mesiacov" liečby. "Dúfam, že sa v lete budem môcť zúčastniť niektorých verejných podujatí, ale tiež viem, ešte nie som za vodou," povedala Kate.

Obrazok
Zdroj: Daily Mail / AP


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Daily Mail / AP, Foto: Daily Mail / AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies