Archív článkov za September 2022, strana 3

Otvor článok

Galavečer venovaný pamiatke Divy Assoluty, Edite Grúberovej s Maestrom Pavlom Bršlíkom a ďalšími

11.9 2022 16:06

BRATISLAVA - Vo včerajšom Galaprograme EDITA GRUBEROVÁ TRIBUTE sa predstavilo niekoľko výnimočných hostí, ktorí vzdali hold kráľovnej belcanta. Nechýbal ani jej obľúbený javiskový kolega, svetoznámy Pavol Bršlik.

Otvor článok

US Open: Španiel Alcaraz vyhral svoj prvý grandslam v kariére a stal sa novou svetovou jednotkou!

12.9 2022 08:05

NEW YORK – Španielsky tenista Carlos Alcaraz triumfoval v mužskej dvojhre na US Open a získal prvý grandslamový titul v kariére. Vo finále zdolal v pozícii turnajovej trojky nasadenú päťku Nóra Caspera Ruuda 6:4, 2:6, 7:6 (1), 6:3. Vo veku 19 rokov a 4 mesiace sa stal v pondelok najmladšou svetovou jednotkou v histórii.

Otvor článok

F1: Kuriózny záver VC Talianska, takmer sme sa dočkali fantastického záveru

12.9 2022 08:15

MONZA – Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na nedeľňajšej Veľkej cene Talianska, 16. pretekoch motoristického seriálu MS F1. Na druhom mieste prišiel do cieľa Monačan Charles Leclerc na Ferrari, tretí skončil Brit George Russell na Mercedese.

Otvor článok

Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Toto sú fakty z detstva a dospievania kráľa Charlesa, ktoré vám zlomia srdce

12.9 2022 09:00

Kráľ, ktorému ešte stále neboli celkom odpustené prehrešky minulosti, búrlivák, čo sa vzoprel protokolu a zvolil si city pred rozumom, muž, čo vraj ctí prírodu a má štedré srdce ochotné rozdať sa v charite, aj tak by sa dal opísať Charles alebo ako ho budeme zrejme poznať odteraz, Karol III.

Otvor článok

Pesnička, ktorú by ste nemali zmeškať. Jan Bendig a Michal David sa spojili, aby priniesli niečo, čo nestačí počuť len raz!

12.9 2022 11:00

Jan Bendig a Michal David pred niekoľkými dňami nechali svet nahliadnuť do najnovšej piesne Dávno Vím a zdá sa, že úspech na seba nenechal dlho čakať.

Otvor článok

Rozhovor: Život jej vraj zachránilo pozeranie seriálu!

12.9 2022 13:00

Klára je na pohľad ako ktorákoľvek iná žena, aj do práce chodí, aj býva unavená a sklamaná, ani oblečením nijako nevyniká, avšak jej rozprávanie je vskutku zaujímavé. Opäť sa raz potvrdzuje, že človek môže mať vzhľad, aký len chce, ale v každom drieme niečo neobyčajné. Niečo, čo sa oplatí spoznať.

Otvor článok

Serie A: Trápenie Juventusu pokračuje, nahnevaný Allegri spochybnil rozhodnutia rozhodcov

12.9 2022 13:13

TURÍN - Futbalový Juventus Turín je v prebiehajúcom ročníku Serie A naďalej bez prehry. V nedeľnom zápase 6. kola remizoval so Salernitanou 2:2 po dramatickom závere, keď v priebehu šiestich minút padol vyrovnávajúci gól, ďalší zrušil systém VAR a rozhodca rozdal štyri červené karty.

Otvor článok

Depresia na Slovensku potrebuje viac pozornosti.

12.9 2022 23:00

BRATISLAVA - Depresia na Slovensku potrebuje viac pozornosti. V novej štúdii odborníci odporúčajú rozvoj komunitnej starostlivosti, aj lepšie využitie dát.

Otvor článok

LM: Ostro sledovaný zápas v Mníchove, Lewandowski si zahrá proti bývalým spoluhráčom

13.9 2022 07:54

MNÍCHOV - Futbalový tréner Julian Nagelsmann mal na pondelkovom tréningu Bayernu Mníchov k dispozícii všetkých hráčov okrem zraneného Kingsleyho Comana. Jeho zverenci v utorok privítajú v Lige majstrov španielsku Barcelonu spolu so svojím bývalým spoluhráčom Robertom Lewandowským.

Otvor článok

Populárne podujatie Red Bull 400 je úspešne za nami!

13.9 2022 08:10

ŠTRBSKÉ PLESO - Slávne bežecké preteky hore skokanským mostíkom na Štrbskom Plese sú úspešne za nami. Piaty ročník tohto fantastického podujatia opäť nesklamal a znova priniesol množstvo známych ale aj úplne nových tvárii.

Otvor článok

Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Kráľovná manželka, ktorá nebola krásna, nebola panna a ktorá ukradla kráľovo srdce

13.9 2022 09:00

Nikdy nevyčnievala krásou, hoc príťažlivou ju nazývali často, nikdy nebola známa priveľkou jemnosťou, hoc vždy patrila k noblesným a vychovaným dámam. Kráľovná manželka sa nikdy netajila podrezaným jazykom a spoločnosťou tiež nepohŕdala, lebo ona sa nevyhýbala pohľadom, ani rečiam a ani škandálom.

Otvor článok

Nachádzate sa v nepokojoch, ktoré nemajú konca? Boh je ten, kto dokáže utíšiť každú búrku

13.9 2022 11:00

Dni akoby boli niekde zaseknuté, medzi realitou a neuveriteľnou nočnou morou. Rany akoby nikdy nemali oddych, lebo raz sa jedna vyrúti z tej strany, druhá potom uteká a postará sa o poriadny úder odniekiaľ inam. Občas aj radosť zavíta, to áno, ale väčšinou nemá dlhé trvanie, lebo obdobie sa skôr podobá na nekončiacu búrku.

Otvor článok

Ťažký je ten osud ľavákov. Niektoré fakty vám vyrazia dych

13.9 2022 13:00

Keď je niečo iné, a je jedno čo, ľudia sa zvyčajne zahľadia s nedôverou. Že sa to robí tak a všetci sú na to zvyknutí, že sa to dá odnaučiť. Podobné reči a ešte aj oveľa tvrdšie, si museli kedysi vypočuť ľaváci, lebo skutočnosť, že na žitie viac využívali ľavú, a nie zvyčajnú pravú ruku, daktorí nevedeli celkom dobre zniesť.

Otvor článok

Medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie

13.9 2022 19:39

BRATISLAVA - Nevšedné hudobné zážitky v Bratislave, ale aj v Piešťanoch prináša medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie. V programe figuruje klasika, avantgarda, world music, hudba slovenských skladateľov aj škandinávsky jazz.

Otvor článok

LM: Lewandowski proti Bayernu neuspel, Škriniarov Inter zdolal Plzeň

14.9 2022 08:51

MNÍCHOV - Bayern Mníchov zdolal na domácej pôde FC Barcelonu 2:0. Pre útočníka Roberta Lewandowského to znamenalo historický návrat do Allianz Areny, no napriek sľubným príležitostiam sa Lewandowskému skórovať nepodarilo a jeho Barcelona tak zinkasovala prvú prehru v sezóne.

Otvor článok

Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Diana, čo kraľovala srdciam ľudu, Diana, ktorú miloval každý. Iba jej manžel nie

14.9 2022 09:00

Princezná by mala mať za hrsť pôvabu, niekoľko zrniek múdrosti, veľa trpezlivosti a čosi navyše, niečo nepomenovateľné, niečo neuchopiteľné, niečo, čo patrí len im, ženám žijúcim v palácoch, obliekajúcim sa do najdrahších šiat a jediacim najvyberanejšie jedlá. Je to niečo, čo princa donúti zabiť hoc aj desaťhlavého draka, čo ho navedie, aby za svoju vyvolenú bojoval hoc aj s celým kráľovstvom, aby jej potom všetko bohatstvo položil k nohám. A ona taká i bola, Diana, kráľovná sŕdc, večne živá, večne milovaná, večne oplakávaná.

Otvor článok

Okolo Slovenska: Prológ vyhral Vernon, Slovák Svrček obsadil 9. miesto

14.9 2022 09:07

BRATISLAVA - Úvodný prológ 66. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska vyhral Brit Ethan Vernon. Jazdec stajne Quick-Step Alpha Vinyl zvládol individuálnu časovku v uliciach Petržalky za 7:33,50 minúty a je aj prvý držiteľ žltého dresu pre lídra celkového poradia. Na druhom a treťom mieste skončili jeho tímoví kolegovia Čech Jozef Černý (+6,73 s) a Dán Michael Mörköv (+14,76 s). Zo 16 domácich pretekárov v pelotóne obstál najlepšie ďalší jazdec Quick-Stepu Martin Svrček, ktorý finišoval na 9. mieste so stratou 21,77 sekundy.

Otvor článok

Príbeh súrodencov: Zneužívanie, drogy, tragédia a aj poučenie, aj tak by sa dal opísať tragický osud jednej súrodeneckej dvojice

14.9 2022 11:00

Elizabeth vyrastala v rodine, ktorá sa dá sotva nazvať milou, nič také ako prostredie preplnené bezpečím a láskou neexistovalo. Poznala len týranie, zneužívanie, manipuláciu a slová poníženia počúvala ihneď po prebudení a aj tesne pred spaním, aby náhodou nepozabudla, že je bezcenná, neľúbená a nechcená.

Otvor článok

Vôňa minulosti: Neuveriteľné, že aj bozkávanie si prešlo zmenami. Vzniklo omylom a dokonca zaň mládencom hrozil sobáš!

14.9 2022 13:00

Bozk, také obyčajné spojenie pokožky, také jednoduché a predsa výrečné. Bozkom sa všetko začína, občas aj končí, je niekedy hlasnejší ako tisíce slov, sladší než sto cukríkov a boľavejší ako dvesto bodnutí ihlou.

Otvor článok

Revolučné trendy vo výžive školákov

14.9 2022 15:00

BRATISLAVA - Desiata nemôže nahradiť raňajky a mala by tvoriť približne desať percent celodenného energetického príjmu.

Otvor článok

Nútená práca má byť minulosťou

14.9 2022 18:01

BRUSEL - Európska únia v stredu oznámila, že uvalí zákaz na tovary vyrobené s využitím nútenej práce.

Otvor článok

Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Princezná Margaret, hrdlo páliace od whisky, nešťastná láska a bijúce sa sestry

15.9 2022 10:00

Dve sestry, dve ženy, dva spletité príbehy a iba jedna smie byť kráľovnou. Iba jedna má, zdá sa, všetko, zatiaľ čo druhej zostali rebelstvá, hrdlo páliace od whisky a myseľ plná spomienok, ktoré keby sa vyslovili nahlas, nejeden by sa začervenal. Princezná Margaret sa netajila odporom k nude, zábavu mala votkanú do vlasov a vpísanú v slovách, a predsa nebola šťastná.

Otvor článok

Tri veci o láske, ktoré by mal vedieť každý

15.9 2022 12:00

O láske kolujú všelijaké klebety, vraví sa, že je zložitá, že možno dokonca ani neexistuje. Vraj si ju niekto vymyslel, a ak by skutočne niekde bola, potom aj svet by mal inú podobu a nepremenil by sa na miesto chladné a plné sebectva.

Otvor článok

Problematika HIV, AIDS, tuberkulózy a zdravotných postihnutí je z pohľadu Slovenska dôležitá

15.9 2022 13:19

BRATISLAVA - Problematika HIV, AIDS, tuberkulózy a zdravotných postihnutí je z pohľadu Slovenska dôležitá.

Otvor článok

Rozprávka pre dospelých: Príliš hluční susedia, príliš nevyspatá žena a príliš šokujúce tajomstvo

15.9 2022 14:00

Dominika by si bola rada pospala, veď ako každý smrteľník, aj ona potrebovala z pliec zhodiť ťažobu denných hodín a v snoch dúfať v lepšie zajtrajšky. Kedykoľvek však zažmúrila oči, a aj keď sa jej trebárs podarilo si podrichmať, vždy ju beztak vyrušilo brnkanie na gitaru a síce nie prihlasný, ale ani nie prepočuteľný spev.

Otvor článok

Milovníci vína, pozor!

15.9 2022 17:00

MALÁ TŔŇA - So zberom hrozna začali v uplynulých dňoch vo vinohradníckej oblasti Tokaj. Letné horúčavy a nedostatok vlahy podľa vinohradníkov malo za následok čiastočné zníženie množstva úrody, kvalita a zdravotný stav hrozna sú však vo veľmi dobrom stave.

Otvor článok

Ľudia neustále miznú. Podnikatelia, ktorým sa vyhrážajú, dievčatá, z ktorých sa stávajú prostitútky

16.9 2022 10:00

Hovorí sa, že nikdy nevieme, kedy milovaných vidíme naposledy, kedy sa naposledy dotkneme známej tváre, kedy máme možnosť naposledy vysloviť niečo povzbudzujúce, niečo, čo napovie, ako veľmi nám záleží a vďaka čomu sa zotrú aj akékoľvek nedorozumenia.

Otvor článok

Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE pozná víťazov

16.9 2022 13:20

BRATISLAVA - Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE pozná víťazov, ktorí si na záver galavečerazaspievali s Petrom Nagyom Aj tak sme stále frajeri!

Otvor článok

V Univerzitnej nemocnici Bratislava povolili návštevy

17.9 2022 10:00

BRATISLAVA - Svojich najbližších, ktorí sú hospitalizovaní v Bratislave, môžeme prísť opäť navštíviť.

Otvor článok

Rozhovor s Anitou Soul: O chlapčekoch, ktorí vyskakujú z postieľky, o cigánoch, ktorí idú do neba a o albume, ktorý bude netypický

17.9 2022 13:00

Anitu Soul netreba obzvlášť predstavovať, stačí si čo i len pomyslieť na jej meno a sluch si vytvorí spomienku na hlas, ktorý je sám o sebe príbehom. Príbehom o talente, o úsilí, ktoré sa vyplatí podstúpiť, o odriekaní, ktoré má na konci sladkú odmenu a o čase, ktorý nás vychováva a mení.

Otvor článok

Prežijú obyvatelia supersilný tajfún v Japonsku?

18.9 2022 10:00

FUKUOKA - Mimoriadne silný tajfún Nanmadol podľa varovania japonských meteorológov udrie v nedeľu v južných častiach ostrova Kjúšu. Úrady vyzvali takmer tri milióny obyvateľov, aby sa evakuovali.

Otvor článok

Odborníčka radí: Ako odstrániť nežiaduce fľaky na koži?

18.9 2022 10:23

BRATISLAVA - Po lete sa na našej koži môžu vyskytnúť neestetické tmavé fľaky, hyperpigmentácie. Ako ich odstrániť radí skúsená dermatologička, doktorka Alexandra Rozborilová z Kliniky Esthetic v Bratislave.

Otvor článok

FL: V derby medzi Spartakom a Slovanom sa zrodila remíza

19.9 2022 07:54

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v nedeľnom zápase 11. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava 0:0. Prvé derby v tejto sezóne sa pred viac ako 9000 divákmi skončilo bezgólovým výsledkom napriek viacerým šanciam na oboch stranách.

Otvor článok

Bolo to peklo na zemi. Koncentračné tábory zabíjali telá aj duše

19.9 2022 09:00

O druhej svetovej vojne čo-to vieme, naučili nás zopár vedomostí v školách, keď sme sedávali za zodratými lavicami a želali si, aby čím skôr zazvonilo a hodina sa konečne skončila. Vieme o nej aj z kníh, ktoré sa ešte stále, našťastie, píšu, aj filmy sme videli a zakaždým si povzdychneme, že sa vôbec niečo také prihodilo.

Otvor článok

Zaspomínajte si s nami: Toto sú tri miesta, na ktoré sme kedysi chodievali

19.9 2022 11:00

Spomínať nie je vždy na škodu, veď stačí trošku pritisnúť viečka k sebe, sústrediť sa a razom sa prenesieme do iných časov, v nose nás pošteklia iné vône a zbadáme tváre, ktoré už nevídame. Zaspomíname si a sme v rokoch, čo odzneli, uprostred zážitkov, čo sa už neodstanú a na miestach, ktoré možno už ani nejestvujú.

Otvor článok

Skutočný príbeh: Zdrvujúce svedectvo matky, ktorá musela dať dieťaťu zbohom skôr, než sa vôbec narodilo

19.9 2022 13:00

Aké zvláštne je srdce matky, aké silné a súčasne krehké. Aké nesmierne je tajomstvo jej odvahy, lebo hoc by to celý svet s jej dieťaťom vzdal, hoc by ho chceli všetci do jedného zahádzať kameňmi, ona vytrvá. Ona sa nepoddá, všetko vydrží.