Okolo Slovenska: Prológ vyhral Vernon, Slovák Svrček obsadil 9. miesto

NETKY.SK • 14 September 2022, 09:07 • 2 min
Okolo Slovenska: Prológ vyhral Vernon, Slovák Svrček obsadil 9. miesto

BRATISLAVA - Úvodný prológ 66. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska vyhral Brit Ethan Vernon. Jazdec stajne Quick-Step Alpha Vinyl zvládol individuálnu časovku v uliciach Petržalky za 7:33,50 minúty a je aj prvý držiteľ žltého dresu pre lídra celkového poradia. Na druhom a treťom mieste skončili jeho tímoví kolegovia Čech Jozef Černý (+6,73 s) a Dán Michael Mörköv (+14,76 s). Zo 16 domácich pretekárov v pelotóne obstál najlepšie ďalší jazdec Quick-Stepu Martin Svrček, ktorý finišoval na 9. mieste so stratou 21,77 sekundy.

slovakia

left justify in out

Iba druhé víťazstvo medzi profesionálmi

 

Pre dvadsaťdvaročného Vernona to bolo len druhé víťazstvo medzi profesionálmi, prvé dosiahol tento rok v 5. etape pretekov Okolo Katalánska. "Je to skvelé. Mám za sebou tri týždne dobrej domácej prípravy, takže som rád, že sa tá tvrdá robota zúročila. Som rád, že sa to podarilo tu, domove nášho sponzora Janom, takže je to niečo špeciálne. Vedel som, čo mám robiť, musel som sa sústrediť len na seba a predviesť najlepšiu jazdu, akú viem. To sa mi podarilo a dnes to stačilo na víťazstvo," povedal Vernon, ktorý štartuje prvýkrát na Slovensku: "Štart bol skvelý, bolo tu skvelé publikum a tiež trať prológu. Dúfam, že aj zajtra budeme mať dobrý deň a obhájime žltý dres."

 

 


Spokojný so svojím výkonom bol aj najlepší Slovák Svrček. Pre devätnásťročného mladíka je to premiéra na etapových pretekoch v drese Quick-Stepu, keďže v prvej polovici roka jazdil za farmársky tím Biesse-Carrera. Navyše tento rok bojoval so zranením a zdravotnými problémami. "Som veľmi spokojný, keďže som mal ťažkú sezónu a myslím si, že som podal veľmi dobrý výkon. Na to všetko, čo som si za tie posledné tri mesiace prežil, je to super, vôbec som to nečakal. Mal som zlomenú kľúčnu kosť, tri operácie, zápal, infekcie a všetko možné. Už mi vyoperovali železo, čo som mal v kľúčnej kosti a už by malo byť všetko v pohode, nemám ani žiadny zápal. Chcem byť hlavne spokojný so svojím výkonom a čo najviac pomôcť tímu. Určite chcem, aby sme vyhrali celkové poradie a čo najviac etáp," povedal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martin Svrček (@sv_rtin)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona