Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Kráľovná manželka, ktorá nebola krásna, nebola panna a ktorá ukradla kráľovo srdce

NETKY.SK • 13 September 2022, 09:00 • 2 min
Škandály a bolesti kráľovskej rodiny: Kráľovná manželka, ktorá nebola krásna, nebola panna a ktorá ukradla kráľovo srdce

Nikdy nevyčnievala krásou, hoc príťažlivou ju nazývali často, nikdy nebola známa priveľkou jemnosťou, hoc vždy patrila k noblesným a vychovaným dámam. Kráľovná manželka sa nikdy netajila podrezaným jazykom a spoločnosťou tiež nepohŕdala, lebo ona sa nevyhýbala pohľadom, ani rečiam a ani škandálom.

slovakia

left justify in out

Nech by sme na nej vynašli akýkoľvek nedostatok, je nepopierateľné, že disponuje niečím, čo pobláznilo mužské srdce natoľko, až je z toho príbeh vhodný na román. Dvaja ľudia, čo sa zaľúbili, dvaja, ktorí nesmeli alebo nedokázali byť spolu, dvaja, čo podvádzali a upadli do mileneckého pomeru a napokon dvaja, čo aspoň v starobe vyzbierali odvahu na šťastie.

 

Nebola hocikto

 

Dojem by mohol byť všelijaký, ale Camilla, kráľovná manželka, sa nenarodila ako hocikto. Jej rodičia neboli dajakí koniari, nechodila ufúľaná a vždy so stopami po fyzicky namáhavej práci, veru nie.

Camilla Rosemary Shand pochádzala z rodiny, ktorá mala svoje pevné miesto v aristokratických kruhoch, a vďaka tomu sa jej dostalo cti študovať naozaj na prestížnych školách tak v Londýne, ako aj vo Švajčiarsku či vo Francúzsku. Keby ste sa tých, ktorých oslovovala priatelia, spýtali na jej osobnosť, na to, aká bývala a podľa čoho spoznávali vôňu jej duše, odpovedali by, že s ňou bola veliká zábava. Camilla bola veselá, usmiata, a nielenže sa vnútorne cítila vynikajúco ona, ale ešte aj druhých rozveseľovala, takže sa nedalo pri nej len tak postávať bez aspoň mierneho úškrnu.

 

Na prvý pohľad

 

Keď ju terajší kráľ Charles prvý raz zočil, vraj to bola láska na prvý pohľad. Taká, čo sa rozpúta v sekunde, a hoci by ju niekto pre rýchle vzplanutie podozrieval aj z prirýchleho ukončenia, nie je to tak, lebo čo sa započalo, nebolo v ich silách zastaviť.

Stalo sa tak na zápase konského póla, a ako to už býva, s prvým zoznámením sú späté všelijaké špekulácie, viaceré historky, ktoré majú za cieľ rozbúchať romanticky ladené srdcia.

Dvojica, akokoľvek pripútaná k sebe, však nezískala požehnanie od kráľovského dvora, lebo ona už nebola pannou a sobáš s následníkom trónu jednoducho nesmel ani len prísť do úvahy.

 

img

 

Vydala sa

 

V súvislosti s ich romancou sa však rozšírili aj reálnejšie, hoc možno neromantické skutočnosti, a síce, že Camilla by sa za neho bola ihneď a zaraz vydala, ak by ju len požiadal. Keby ju bol oslovil a vyznal sa, nezaváhala by, ale on tak neurobil. Jednako ho viedla zbabelosť, a jednako nerozhodnosť a sem-tam ho ešte aj zlákal šarm iných žien.

A ona nemienila a ani nemohla čakať večne, veď mala predsa aj nejakú hrdosť a v rámci nej si bola nútená uchovať zdravý rozum, čo ako ju city zrádzali.

V roku 1974 sa teda pod vplyvom okolností vydala za muža, ktorý ju dlhé roky obdivoval, za dôstojníka kráľovskej jazdy, Andrewa Bowlesa, a tomu v manželskom spolužití porodila dve deti.

 

Nevera

 

Charles sa svojej vášnivej lásky nevedel celkom vzdať, a tak navrhol, aby sa stretávali i napriek všetkému a všetkým. Potajme. Ako milenci. Budú si dávať všetko a zároveň nič. Budú spolu, ale zároveň bude každý inde. A nerozlúčia sa, nie, lebo to by bolo neznesiteľné.

A Camilla súhlasila, milenkou mu bola, aj kým sa ešte neoženil, ale aj vtedy, keď už sa oženil. Či to bolo také uchované v súkromí, ako pôvodne plánovali, už nemusíme premýšľať, lebo vieme, že nebolo. Vieme, že aj princezná Diana, ktorú si on vzal, a dokonca aj dôstojník, ktorému zasa sľúbila vernosť ona, netrpeli hlúposťou a o nevere vedomosť mali. Vraví sa dokonca, že Bowles vždy vopred dostal informáciu, keď sa milenci mali zísť a dopriaval im čas aj miesto, vzďaľoval sa a diskrétne mlčal.

 

Rozvod

 

A teraz sú spolu, ako manželia, aj keď premárnili toľké roky. On sa rozviedol a Diana zahynula, aj ona sa rozviedla a potom, v roku 2005 si povedali svoje áno pred zrakom celého sveta. Nie každý im to praje, ale tak to býva. Takí sme my ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies