Tri veci o láske, ktoré by mal vedieť každý

NETKY.SK • 15 September 2022, 12:00 • 2 min
Tri veci o láske, ktoré by mal vedieť každý

O láske kolujú všelijaké klebety, vraví sa, že je zložitá, že možno dokonca ani neexistuje. Vraj si ju niekto vymyslel, a ak by skutočne niekde bola, potom aj svet by mal inú podobu a nepremenil by sa na miesto chladné a plné sebectva.

slovakia

left justify in out

Napriek každej pochybnosti po nej všetci túžime, lebo aj keď sme niekedy nahnevaní a zazlievame jej, ani jediný deň sa bez nej nezaobídeme. Je nutná v rodinách, aby sa z pokrvných príbuzných nestali len ľudia žijúci pod rovnakou strechou, potrebujeme ju v romantických záležitostiach, aby sme konali múdro a našli šťastie, je nevyhnutná v priateľstvách, aby sa tajomstvá neprezradili a putá nezoslabli.

 

Nie iba slová

 

S láskou je to tak, že by nemala pozostávať len zo slov. Kto ľúbi, len rozpráva a nič nepreukazuje aj skutkami, nech sa potom nečuduje, že mu nikto neverí. Ako môžeme tvrdiť, že niekoho ľúbime a zámerne ho ignorovať či ho dokonca raniť? Veru nie, láska je oveľa vynaliezavejšia a určite nie je skrytá len vo vetách, nachádza sa v maličkých, ale aj väčších gestách.

 

img

 

Nie nasilu

 

Lásku si nemožno vynútiť, nemožno ju dostať nejakou tvrdou drinou. Deje sa všeličo, a občas dochádza aj k situáciám, keď jednoducho musíme byť dostatočne zrelí, aby sme prijali jej jasné nie. Aby sme pochopili, že láska musí mať nielen jednu, ale aj druhú stranu, a pokiaľ jedna časť chýba, nikdy nebude nič také, aké by byť mohlo. A aké by aj byť malo.

 

Nielen bolesť

 

Na našich cestách sa niekedy zraníme, veď koniec koncov bolesti sa z ľudských dní nedajú vyškrtnúť, aj keď by sa nám zaiste dýchalo lepšie, keby sme sa nemuseli báť smútkov. Tak či tak je ale nebezpečné, ak v láske predýchavame len jedno sklamanie za druhým, ak prelievame len slzy a úsmevy by sme spočítali na prstoch jednej ruky. V takom prípade je dosť možné, že sme zablúdili do iných vôd, že možno sme uprostred toxických vzťahov, ktoré nám prinesú len zlé a nič dobré.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies