Galavečer venovaný pamiatke Divy Assoluty, Edite Grúberovej s Maestrom Pavlom Bršlíkom a ďalšími

NETKY.SK • 11 September 2022, 16:06 • 2 min
Galavečer venovaný pamiatke Divy Assoluty, Edite Grúberovej s Maestrom Pavlom Bršlíkom a ďalšími

BRATISLAVA - Vo včerajšom Galaprograme EDITA GRUBEROVÁ TRIBUTE sa predstavilo niekoľko výnimočných hostí, ktorí vzdali hold kráľovnej belcanta. Nechýbal ani jej obľúbený javiskový kolega, svetoznámy Pavol Bršlik.

slovakia

left justify in out

Na Slovensko prišla americká sopranistka Brenda Rae aj mexický tenor a dlhoročný javiskový partner Edity Gruberovej Francisco Araiza.
Na javisku SND po prvýkrát s veľkou radosťou privítali sopranistku Slávku Zámečníkovú, opätovne k nám zavítala Simona Šaturová, nechýbal ani ďalší javiskový kolega a obľúbenec Edity Gruberovej, svetoznámy Pavol Bršlík, ale i celá plejáda výnimočných koloratúrnych sopránov – Ľubica Vargicová, Martina Masaryková, Mariana Sajko a Andrea Vizvári.
Tí všetci sa predstavili pod taktovkou nového šéfdirigenta Opery SND Kevina Rhodesa.
Slovenské národné divadlo ďakuje zároveň všetkým, ktorí včera vzdali hold fenomenálnej umelkyni Edite Gruberovej.
Všetci jej obdivovatelia prúdili k výstave LA GRUBEROVÁ zaspomínať si aspoň prostredníctvom fotografií na javiskové kreácie nesmrteľnej divy.
SND  ďakuje množstvu obdivovateľov, fanúšikov zo Slovenska, ale aj zahraničia, ktorí spoločne vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies