Lyžovačka na poslednú chvíľu? Toto sú miesta kam za ňou vyraziť

NETKY.SK • 2 Marec 2019, 06:00 • 2 min
Lyžovačka na poslednú chvíľu? Toto sú miesta kam za ňou vyraziť

Nepodarilo sa vám zohnať miesto na horách počas jarných prázdnin alebo patríte medzi tých, ktorí neplánujú svoje dovolenky mesiace dopredu, a radšej sa rozhodujete spontánne? Potom pre vás máme tip, kde nájdete najlepšie last minute zimné dovolenky.

slovakia

left justify in out

Ideálnou destináciou sú Alpy, ale ktoré?

 

Rakúsko

 

Ak chcete mať istotu snehovej nádielky a skvelé lyžiarske podmienky, vyrazte do Álp. Rakúske Alpy majú zásadné plus a tým je krátka vzdialenosť. Je to najbližší alpská krajina, do stredísk sa dostanete bez problémov autom po dobre upravovaných diaľniciach, takže stačí kúpiť diaľničnú známku a za pár hodín už môžete brázdiť rakúske svahy.

 

Strediská sú tiež zamerané viac na rodiny s deťmi a ponúkajú širokú škálu i nelyžiarských zimných aktivít, ako sú napr. sánkarske a bobové dráhy alebo rôzne kultúrne a gurmánske festivaly. Väčšina areálov je spojená v rámci jedného skipasu.

 

img

 

Môžete tak nalyžovat stovky kilometrov zjazdoviek v rámci jednej karty. Aj ceny v rakúskych Alpách sú stále najprijateľnejšie.

 

Nájdete tu strediska od špičkových po menšie, skôr rodinného charakteru. Ubytovanie býva zvyčajne v menších objektoch dobre zapadajúcich do krajiny. Väčšie hotely potom majú vo svojom zázemí wellness, bazén alebo fitcentrum a ponúkajú balíčky, v ktorých sú skipasy, vstup do bazéna, fitness alebo na klzisko, za ktoré si však musíte priplatiť viac.

 

Francúzsko

 

Lyžovanie vo Francúzsku považujú niektorí ľudia za to najlepšie, čo môže byť. Neuveriteľné alpské panorámy, veľké množstvo slnečných dní a vyhlásená francúzska kuchyňa. Čo viac si na dovolenke priať?

 

Ak máte v pláne vyraziť lyžovať práve do Francúzska, počítajte s dlhšou cestou, je to predsa len viac ako tisíc kilometrov. Mnoho ľudí tak radšej dáva prednosť autobusu než vlastnej doprave. Francúzsko, to sú hlavne gigantické areály aj rodinné rezorty, nekonečne dlhé upravené trasy, takmer žiadne rady a neuveriteľne veľa snehu, predovšetkým vo vyšších polohách Savojských Álp. Nech sa vydáte do Tignes, alebo Chamonix, všade na vás čakajú ultramoderné vleky a lanovky. Slniečko tu hreje po celú sezónu a nie je problém si zalyžovať aj v máji a na ľadovci aj v júli.

 

img

 

Taliansko

 

Talianske Alpy disponujú viac ako 6 000 kilometrami upravených zjazdových tratí. Medzi najnavštevovanejšie časti talianskych Álp patria Dolomity s vrcholom Marmolada, siahajúcim do výšky 3 343 m n. m. Práve tu môžete uvidieť nádhernú panenskú prírodu, mohutné skalné masívy, vrcholky ľadovca.

 

Talianske Alpy ponúkajú tiež najstálejšie snehové podmienky. Lyžovať tu môžete s malou letnou pauzou takmer po celý rok. Najmenší návštevníci sú v horských strediskách vítaní a všetko je prispôsobené ich potrebám. Od cvičných zjazdoviek, vlekov, lyžiarskych škôl až po menu v miestnych reštauráciách.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies