Fantastický úspech slovenskej atletiky! Ján Volko sa stal halovým majstrom Európy

NETKY.SK • 2 Marec 2019, 22:00 • 2 min
Fantastický úspech slovenskej atletiky! Ján Volko sa stal halovým majstrom Európy

GLASGOW - Slovenský reprezentant Ján Volko je halovým majstrom Európy, vo finále behu na 60 metrov na 35. halových ME v atletike v Glasgowe vyhral za 6,60 sekundy o stotinku pred Turkom jamajského pôvodu Emrem Barnesom (6,61) a Holanďanom Jorisom van Goolom (6,62).

slovakia

left justify in out

Volko mal spomedzi finalistov zabehnutý tretí najlepší sezónny čas (6,58), pred ním boli Turek Barnes (6,55), Nemec Kranz (6,56) a nezabúdalo sa ani na obhajcu titulu Brita Kiltyho, ktorý pred dvomi rokmi v Belehrade ako jediný zdolal strieborného Volka. Slovenský šprintér bojoval pred HME aj so zranením zadného stehenného svalu, no rozbehy i semifinále zvládol parádne a do finále postúpil s najrýchlejším časom.

 

Zakľakol do 5. dráhy a tlačenicu, ktorá vznikla na samom konci, skvele zvládol. Zaujímavé bolo, že Volkov reakčný čas na štarte 0,178 bol najhorší zo všetkých. Po dobehnutí vzniklo veľké napätie, kto zvíťazil, no netrvalo dlho a najviac zo všetkých sa radoval Volko. K veľkej eufórii si pribalil aj slovenskú zástavu a dlho si vychutnával potlesk zaplnenej haly.

 

"Už v Belehrade to pre mňa bolo obrovské prekvapenie, rovnaké je to aj teraz. Musím iba poďakovať všetkým, ktorý ma sem dostali. V prvom rade ďakujem Bohu za talent a že mi vôbec umožnil bežať. Pred finále to nevyzeralo dobre, nemyslel som si, že budem môcť zabehnúť takýto dobrý čas. Ešte si to všetko neuvedomujem, príde to až neskôr. Je to úžasné. Som veľmi vďačný a šťastný, že sa to podarilo," povedal Volko bezprostredne po zisku zlatej medaily .

 

Finálové výsledky

 

 

60 m muži: 1. Ján VOLKO (SR) 6,60, 2. Emre Zafer Barnes (Tur.) 6,61, 3. Joris van Gool (Hol.) 6,62, 4. Richard Kilty (Brit.) 6,66, 5. Konstadínos Zíkos Gr.) 6,67, 6. Amaury Golitin (Fr.) 6,67

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies