Posvieťme si na LED osvetlenie

NETKY.SK • 2 Marec 2019, 09:00 • 2 min
Posvieťme si na LED osvetlenie

Dnešnému svetu elektrotechniky dominujú jednoznačne LED technológie a neobišli ani naše domácnosti. Klasickým žiarovkám pomaly končí ich život na výslní a práve LED žiarovky vídame v domácnostiach čoraz častejšie. O čo ide a v čom sú lepšie vám priblížime v nasledujúcom texte. Ak okrem úspory rozmýšľate aj ekologicky, LED žiarovky sú tou správnou kombináciou.

slovakia

left justify in out

Aké typy žiaroviek poznáme

 

Interiérové svietidlá prešli výrazným posunok a hoci sa takmer všetky typy žiaroviek stále využívajú niektoré sú už na ústupe.

 

- Klasické žiarovky sú už dnes nie veľmi ekonomickou alternatívou. Dôvodom je najmä ich nízka životnosť a fakt, že pri ich zapnutí viac hrejú ako svietia. Na trhu sa ešte stále držia vďaka nízkej cene a príjemnej farbe svetla.
- Halogénové žiarovky fungujú podobne ako klasické žiarovky, kedy rozžeravené vlákno vyžaruje svetlo. Obsahujú však plyn s halogénovými prvkami.  Po technickej stránske v porovnaní s klasickou žiarovkou je ich životnosť dlhšia a energetická účinnosť vyššia.
- Kompaktné žiarivky, nazývané aj úsporky, obsahujú pary ortute, kde vzniká elektrický výboj a výsledkom je ultrafialové žiarenie, ktoré sa mení na svetlo. Ich nevýhodou je ich pomerne veľký rozmer a nízka životnosť.
- LED žiarovky (z anglického výrazu Light-EmittingDiode) je posledné roky lídrom v osvetlení. Ich používanie v sebe nesie niekoľko výhod:

     1, Vysoká úspora elektrickej energie

     2, Vysoká svietivosť

     3, Ekologický spôsob svietenia

     4, Odolné proti opotrebeniu

 

Led svietidlá patria medzi veľmi efektívny a moderný spôsob osvetlenia akéhokoľvek priestoru. Led pásiky oživia aj obyčajný priestor, ich inštalácia je jednoduchá a ako sme už vyššie spomenuli, vysoká životnosť a šetrnosť voči životnému prostrediu z nich robia jednotku pri voľbe osvetlenia. Navyše ich nájdeme vo veľkom množstve farebných viariácií. Stačí si len vybrať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies