Motocyklisti prejazdom cez Bratislavu podporia muskulárnych dystrofikov

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 08:39 • 2 min
Motocyklisti prejazdom cez Bratislavu podporia muskulárnych dystrofikov

BRATISLAVA - Motocyklisti v sobotu na pravé poludnie spanilou jazdou cez Bratislavu podporia v rámci akcie "Silné motory slabé svaly" svalových dystrofikov. Ide o jednu zo sprievodných akcií 18. ročníka kampane Belasého motýľa.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia sa začnú schádzať na parkovisku pred obchodným domom na Zlatých pieskoch od 10.30 h, do 12.00 h bude pripravený zábavný program, prehliadka motoriek a športových áut. Ako TASR informoval koordinátor kampane Belasý motýľ Jozef Blažek, na pravé poludnie štartuje spanilá jazda motorkárov a športových áut cez Bratislavu. Ich návrat je plánovaný o hodinu neskôr.

 

V utorok (5.6.) sa na Hlavnom námestí v Bratislave uskutoční Koncert belasého motýľa. Jeho vyvrcholením bude vystúpenie kapely Polemic. Deň ľudí so svalovou dystrofiou je naplánovaný na piatok (8.6.). Hlavný stan nájdu záujemcovia na Námestí SNP.

 

"Cieľom kampane je informovať verejnosť o dôsledkoch ochorenia svalová dystrofia, ale aj iných nervovo-svalových ochorení a získavať finančné prostriedky na doplatky za kompenzačné pomôcky pre ľudí, ktorí s týmto ochorením žijú," povedal Blažek.

 

Svalová dystrofia je ochorenie svalov celého tela, spôsobuje bezvládnosť, odkázanosť na pomoc druhej osoby a rôzne pomôcky. Ochorenie je nevyliečiteľné a má postupne sa zhoršujúci priebeh, ktorý sa nedá zastaviť. Postihuje deti aj dospelých. Najťažšie štádiá ochorenia spôsobujú odkázanosť na dýchanie pomocou umelej pľúcnej ventilácie v domácom prostredí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies