Žampovci majú nového trénera

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 07:56 • 2 min
Žampovci majú nového trénera

BRATISLAVA - Slovenskú bratskú dvojicu Adama a Andreasa Žampovcov povedie známy zjazdársky tréner Romain Velez, manžel mimoriadne úspešnej lyžiarky Veroniky Velez-Zuzulovej. Po šiestich rokoch tak vystriedal na poste ich otca Tomáša Žampu, ktorý bude pokračovať ako mentor.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný, že Vám môžem oficiálne oznámiť spoluprácu medzi naším tímom a Romainom Velezom, ktorý sa stal naším novým trénerom. Po šiestich rokoch vymení nášho otca Tomáša, ktorý s nami dosiahol úspechy a bude nám ďalej pomáhať ako mentor nášho tímu. Verím, že nás táto pozitívna zmena posunie ďalej a všetkých Vás v zime potešíme našimi výsledkami. Veľmi si vážim, že Romain tento džob prijal, pretože to je pre mňa motivácia makať ešte viac a dať do toho úplne všetko," napísal Adam Žampa na svojom facebookovom profile.

 

obrazok

 

Dvadsasťsedemročný Adam Žampa má za sebou 123 štartov v pretekoch Svetového pohára. Do prvej desiatky sa prebojoval trikrát, raz v obrovskom slalome, dvakrát v kombinácii s maximom 5. miesta. Rovnaké umiestnenie v súťaži alpskej všestrannosti ho zdobí aj zo zimnej olympiády, ale vtedy v roku 2014 na hrách v Soči dosiahol svoj najhodnotnejší výsledok 6. miestom v slalome.

 

O tri roky mladší Andreas Žampa štartoval v SP 64-krát a najvýraznejšie prenikol tento rok v januári na 18. miesto v obrovskom slalome na najťažšom kopci tejto disciplíny vo švajčiarskom Adelbodene. Na vrcholných podujatiach mu výraznejší výsledok chýba.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies