Gabriela Jesusa si domovou maľbou uctili v jeho rodisku

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 08:30 • 2 min
Gabriela Jesusa si domovou maľbou uctili v jeho rodisku

SAO PAULO - Brazílskemu futbalovému reprezentantovi Gabrielovi Jesusovi vzdali poctu v jeho rodnom meste. Viac ako dvanásť domov v Jardim Peri, favele v severnej časti Sao Paula, miestni obyvatelia pomaľovali a ich výtvorom je viac ako 35 metrov vysoká podobizeň útočníka anglického Manchestru City počas gólovej oslavy.

slovakia

left justify in out

Inšpiráciou im bol samotný život teraz už 21-ročného futbalistu, ktorý ešte pred 4 rokmi maľoval múry v jeho rodnej štvrti známej najmä vysokou kriminalitou.

Jesus je jedným z mála hráčov, ktorí počas života museli prejsť veľkými zmenami počas cesty na futbalový vrchol. Počas predchádzajúceho "mundialu" si ani nemohol dovoliť kúpiť lístky na autobus, na tréningy preto v šľapkách chodieval tri kilometre pešo.

"Dúfam, že aj ja sa jedného dňa dočkám takejto pocty," povedal 11-ročný Filipe Araujo, jeden z mnohých talentov hrajúcich na neďalekom miestnom futbalovom ihrisku. "Gabriel na nás nikdy nezabudol, robí nás všetkých hrdými a zaslúži si to," dodal Araujo na adresu útočníka. Jesus bol pri taktnej návšteve dojatý z pocty, ktorú podporil jeden z jeho sponzorov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona