Salvini chce zmeniť prisťahovaleckú politiku

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 08:27 • 2 min
Salvini chce zmeniť prisťahovaleckú politiku

RÍM - Líder talianskej pravicovo-populistickej strany Liga Severu (LN) Matteo Salvini v piatok vyhlásil, že prvé, čo nariadi ako nový minister vnútra, bude prepracovanie štátnej prisťahovaleckej politiky.

slovakia

left justify in out

Salvini chce znížiť počet prichádzajúcich migrantov, zvýšiť počet tých vyhostených a znížiť aj financie, ktoré Taliansko vynakladá na starostlivosť o migrantov.

 

Salvini sa takto vyjadril pred novinármi po tom, čo koaličná vláda Ligy Severu (LN) a protisystémového Hnutia piatich hviezd (M5S) zložila slávnostnú prísahu. V západnej Európe tak začala úradovať prvá populistická vláda, pripomenula v piatok tlačová agentúra AP.

 

Salviniho Liga Severu sa už dlho nekompromisne stavia proti ilegálnej migrácii a požaduje od Európskej únie, aby Taliansku viac pomáhala niesť toto bremeno.

 

Počet migrantov prichádzajúcich do Talianska vlani prudko klesol, a to za vlády stredoľavej Demokratickej strany (PD). Tá totiž podpísala sporné dohody s Líbyou, že posilní pobrežné hliadky a bude brániť migrantom, aby sa v člnoch prevádzačov vydávali na plavbu cez Stredozemné more do Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona