Kupec da Vinciho Spasiteľa sveta je novým saudskoarabským ministrom kultúry

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 10:45 • 2 min
Kupec da Vinciho Spasiteľa sveta je novým saudskoarabským ministrom kultúry

DUBAJ - Saudskoarabský kráľ Salmán vydal najnovšie niekoľko kráľovských dekrétov - medzi nimi aj o vymenovaní nového ministra kultúry. Stal sa ním Badr bin Abdalláh bin Farhán Saúd, mladý princ, ktorý má blízko k jeho synovi a nástupcovi trónu.

slovakia

left justify in out

A práve tohto muža identifikoval vlani denník New York Times ako záhadného kupca obrazu Leonarda da Vinciho Spasiteľ sveta (Salvator mundi).

 

Táto da Vinciho maľba Ježiša - vydražená v aukčnej sieni Christie's za 450 miliónov dolárov - sa stala doposiaľ najdrahšie predaným obrazom na dražbe.

 

Noviny The Wall Street Journal informovali, že Spasiteľa sveta kúpil nový - vtedy ešte len budúci - minister kultúry v mene saudskoarabského korunného princa Muhammada bin Salmána.

 

V dekrétoch vydaných v noci na sobotu vymenoval kráľ dovedna troch ministrov a pomenoval niekoľko prírodných rezervácií po duchovných osobách a členoch kráľovskej rodiny - vrátane seba a svojho syna, korunného princa, približuje agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies