Archív článkov za Jún 2016, strana 1

Otvor článok

Pred ministerstvom financií v ČR sa pokúsil obesiť muž

1.6 2016 06:31

PRAHA - Pred budovou českého ministerstva financií na pražskej Letenskej ulici sa v utorok popoludní pokúsil obesiť muž.

Otvor článok

VIDEO Dážď zaplavil v Prahe cestné tunely, napršalo až 30 milimetrov

1.6 2016 06:32

PRAHA - Českú metropolu zasiahla dnes popoludní silná búrka. Počas hodiny napršalo v Prahe až 30 milimetrov zrážok, ktoré zaplavili niektoré cestné tunely, najmä na Smíchove, čo vyvolalo dopravný chaos.

Otvor článok

Kráľovná Alžbeta je so svojimi 4 psami na obálke časopisu Vanity Fair

1.6 2016 07:26

LONDÝN - Na obálke najnovšieho vydania časopisu Vanity Fair, ktorý vyjde v piatok 3. júna, je britská kráľovná Alžbeta II. so svojimi milovanými psami. Autorkou snímky je renomovaná fotografka Annie Leibovitzová, ktorá kráľovnú fotografovala na Veľkú noc pri príležitosti jej 90. narodenín.

Otvor článok

V košickej zoo uhynula levica Elza

1.6 2016 07:30

KOŠICE - Zoologická záhrada v Košiciach prišla náhle o levicu Elzu a to napriek tomu, že bola vo veľmi dobrej kondícii. Podľa informácií, ktoré zoo dnes zverejnila na svojej webstránke, mala dlhodobú skrytú chorobu. Zviera uhynulo minulý týždeň.

Otvor článok

Nemecká skupina Kraftwerk neuspela so žalobou proti porušeniu autorských práv

1.6 2016 07:32

BERLÍN - Nemecká skupina Kraftwerk, považovaná za priekopnícku v elektronickej hudbe, neuspela v utorok na ústavnom súde so žalobou podanou na nemeckého hudobného producenta Mosesa Pelhama, ktorý bez povolenia použil dvojsekundový úryvok z ich skladby. Informuje o tom agentúra AP.

Otvor článok

Austrálčana odsúdili vo Vietname na doživotie za obchodovanie s drogami

1.6 2016 07:33

HANOJ - Súd v južnom Vietname odsúdil Austrálčana Nathana Andrewa Jamesa na doživotie za obchodovanie s drogami. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Štyria mŕtvi, desať zranených pri výbuchu na stavbe podzemnej železnice v Kórei

1.6 2016 07:34

SOUL - Štyria ľudia zahynuli a desať ďalších utrpelo zranenia pri dnešnom výbuchu na mieste výstavby podzemnej železnice neďaleko juhokórejského hlavného mesta Soul. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na juhokórejských predstaviteľov.

Otvor článok

Podmienky života v irackej Fallúdži sa prudko zhoršujú, uviazlo v nej 50-tisíc ľudí

1.6 2016 07:36

FALLÚDŽA - Humanitárne podmienky v západoirackej Fallúdži sa rýchlo zhoršujú odvtedy, ako vládne sily začali pred desiatimi dňami operáciu zameranú na opätovné dobytie mesta od extrémistov z Islamského štátu (IS). Oznámila to v utorok humanitárna organizácia Nórska rada pre utečencov (NRC).

Otvor článok

Rakúšania zdolali v príprave Maltu 2:1, Íri podľahli Bielorusom

1.6 2016 07:39

BRATISLAVA - Futbalisti Rakúska triumfovali v utorňajšom prípravnom dueli pred EURO 2016 doma nad Maltou 2:1. V Klagenfurte súpera herne prevýšili a už v prvom polčase si vybudovali dvojgólový náskok.

Otvor článok

Bývalý zamestnanec manželky izraelského premiéra vyhral súdny spor

1.6 2016 07:40

JERUZALEM - Bývalý zamestnanec manželky izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vyhral súdny spor, ktorý viedol so Sarou Netanjahuovou pre jej zlé zaobchádzanie s ním, informovali v utorok izraelské médiá.

Otvor článok

Španieli uzavreli nomináciu, nezmestili sa Isco a Saul Niguez

1.6 2016 07:44

MADRID - Z tímov madridských finalistov Ligy majstrov sa do záverečnej nominácie španielskych futbalistov nedostali Isco z Realu a Saul Niguez z Atletica.

Otvor článok

Cestovanie vo Francúzsku ovplyvnia štrajky na železnici a v parížskej MHD

1.6 2016 07:44

PARÍŽ - Zamestnanci francúzskej národnej železničnej spoločnosti SNCF vstúpili dnes večer (o 19.00 h) do štrajku, ktorý odštartoval týždeň odborárskych protestov proti vládnym reformám trhu práce. Očakáva sa, že tieto štrajky narušia dopravu v celej krajine, informovala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Roland Garros: Djokovič vyrovnal s Bautistom Agutom na 1:1, dohrávka v stredu

1.6 2016 07:46

PARÍŽ - Aj utorňajší program na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži poznačil dážď.

Otvor článok

Francúzi na šampionáte bez Diarru, nahradí ho Schneiderlin

1.6 2016 07:46

PARÍŽ - Francúzska futbalová reprezentácia sa bude musieť na EURO 2016 zaobísť bez stredopoliara Lassanu Diarru, ktorému štart na turnaji znemožnila opuchlina na ľavom kolene. Ako informovala agentúra dpa, v kádri hostiteľskej krajiny ho nahradí Morgan Schneiderlin z Manchestru United, ktorý pôvodne figuroval ako náhradník.

Otvor článok

NHL: Bývalý útočník Atlanty a Chicaga Tom Lysiak zomrel na leukémiu

1.6 2016 07:48

NEW YORK - Bývalý dlhoročný hokejista NHL a trojnásobný účastník Zápasov hviezd Tom Lysiak zomrel vo veku 63 rokov na leukémiu. Úmrtie potvrdila na Twitteri jeho dcéra Jessie Lysiaková-Braunová, manželka Justina Brauna, obrancu San Jose.

Otvor článok

Roland Garros: Radwaňská vypadla v osemfinále

1.6 2016 07:50

PARÍŽ - Svetová dvojka Agnieszka Radwaňská vypadla na druhom grandslamovom podujatí roka Roland Garros v Paríži už v osemfinále. Poľská tenistka prehrala s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou po trojsetovej bitke 6:2, 3:6 a 3:6.

Otvor článok

Hráčovi NBA hrozí väzenie za domáce násilie

1.6 2016 07:50

SACRAMENTO - Basketbalistu Sacramenta Kings Darrena Collisona v pondelok zadržala polícia z dôvodu domáceho násilia.

Otvor článok

Velez-Zuzulová, Vlhová či Žampovci apelujú na šéfa SLA

1.6 2016 07:51

BRATISLAVA 1. júna (SITA) - Zástupcovia najväčších lyžiarskych klubov Úseku alpských disciplín, členovia predsedníctva a dozornej rady ÚAD, predseda Úseku lyžovania na tráve spolu so všetkými členmi, predseda Úseku zdravotne postihnutých, špičkoví reprezentanti Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová, Adam a Andreas Žampa a takmer celá členská základňa Úseku alpských disciplín oslovili prezidenta Slovenskej lyžiarskej asociácie Františka Repku formou otvoreného listu vo veci zrušenia členstva v SLA dvom členom predsedníctva ÚAD Monike Maršálekovej a Tomáša Kmeťa. Agentúra SITA ho prináša v plnom znení.

Otvor článok

Aurier pôjde za napadnutie policajta pred súd

1.6 2016 07:53

PARÍŽ - Obranca francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Serge Aurier sa v septembri postaví pred súd po tom, ako ho obvinili z inzultácie policajta. Informáciu priniesla agentúra AP.

Otvor článok

Chorvátska nominácia aj s Modričom, Rakitičom a Mandžukičom

1.6 2016 07:54

ZÁHREB - Tesne pred uzávierkou konečných nominácií na futbalové EURO 2016 skompletizoval svoj tím aj chorvátsky tréner Ante Čačič.

Otvor článok

VIDEO Surfer prišiel o nohu po útoku žraloka pri pobreží Západnej Austrálie

1.6 2016 07:55

SYDNEY - Austrálskeho surfera pohrýzol do nohy žralok a nachádza sa v kritickom stave. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Otvor článok

Kapitánovi výletnej lode Costa Concordia potvrdili trest: Vo väzení strávi 16 rokov

1.6 2016 07:56

RÍM - Taliansky odvolací súd potvrdil dnes trest odňatia slobody v rozsahu 16 rokov pre Francesca Schettina, bývalého kapitána stroskotanej výletnej lode Costa Concordia. Informuje o tom agentúra DPA.

Otvor článok

USA varovali svojich občanov pred možnými útokmi na ME vo futbale

1.6 2016 07:57

LONDÝN - Spojené štáty vydali pre svojich občanov cestovné varovanie, v ktorom sa uvádza, že blížiace sa majstrovstvá Európy vo futbale vo Francúzsku sa môžu stať cieľom útoku extrémistov. Informovala o tom dnes stanica BBC s odvolaním sa na americký rezort diplomacie.

Otvor článok

Ruský minister hospodárstva vyzýva nemecké firmy, aby investovali v Rusku

1.6 2016 07:58

STUTTGART - Ruský minister hospodárstva Alexej Uľukajev vyzval nemecké firmy, aby aj napriek komplikovanej politickej situácii naďalej investovali v Rusku. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Taliani na šampionáte bez Montoliva, Conte vyradil ďalších 6 hráčov

1.6 2016 08:02

RÍM - Talianskym futbalistom nepomôže na záverečnom turnaji EURO 2016 Riccardo Montolivo. Z účasti na kontinentálnom šampionáte ho vyradilo pretrvávajúce zranenie. Spoločne s ním vyradil tréner Antonio Conte v utorok ďalších šesť hráčov.

Otvor článok

Do vojenskej prípravy pôjde do 50 ľudí, minister Gajdoš očakával vyššie čísla

1.6 2016 08:03

BRATISLAVA – Na výcvik v rámci dobrovoľnej vojenskej prípravy by malo nastúpiť do 50 záujemcov. Pôvodne sa prihlásilo 129, ale časť z nich neprešla zdravotnou prehliadkou, psychotestami, alebo nepredložila doklady potrebné pre zaradenie do prípravy. Pre TASR to uviedol minister obrany Peter Gajdoš .

Otvor článok

V belgickej nominácii 11 hráčov z Premier League, chýba Kompany

1.6 2016 08:04

BRUSEL - Tréner belgickej futbalovej reprezentácie Marc Wilmots oznámil konečnú 23-člennú nomináciu na majstrovstvá Európy. Do Francúzska na šampionát pocestuje jedenásť hráčov anglickej Premier League, po troch má vo výbere finalista Európskej ligy FC Liverpool a Tottenham Hotspur.

Otvor článok

Rumuni na EURO s najlepšou defenzívnou vizitkou, no bez Maxima

1.6 2016 08:06

BUKUREŠŤ - Tréner rumunskej futbalovej reprezentácie Anghel Iordanescu nezaradil do záverečnej nominácie na EURO 2016 stredopoliara VfB Stuttgart Alexandrua Maxima. Z pôvodného výberu hráčov na šampionát vyškrtol v utorok päť mien. Informovala agentúra DPA.

Otvor článok

Švédi bez zmien oproti pôvodnej nominácii, ide aj nedoliečený Ekdal

1.6 2016 08:08

ŠTOKHOLM - Tréner švédskych futbalistov Erik Hamren v utorok informoval, že v prvotne oznámenej nominácii pre EURO 2016 už nenastanú žiadnu zmeny. Najväčšou hviezdou bude topkanonier Zlatan Ibrahimovič, ktorému budú v ofenzíve sekundovať Marcus Berg, John Guidetti a Emir Kujovič.

Otvor článok

Ulf Samuelsson trénerom Charlotte v AHL

1.6 2016 08:11

CHARLOTTE - Niekdajší vynikajúci švédsky hokejový obranca Ulf Samuelsson sa stal hlavným trénerom klubu zámorskej AHL Charlotte Checkers, ktorý je farmou mužstva NHL Carolina Hurricanes.

Otvor článok

Šachťar Doneck povedie Fonseca

1.6 2016 08:13

ĽVOV - Novým trénerom futbalistov ukrajinského klubu Šachťar Doneck sa stal bývalý kormidelník FC Porto Paulo Fonseca. Informovala agentúra AP.

Otvor článok

Česká nominácia bez prekvapení, na EURO nejdú Schick a Mareček

1.6 2016 08:15

KRANZACH - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba uzavrel nomináciu na EURO 2016 bez väčších prekvapení. Z predbežného kádra, ktorý sa pripravuje na sústredení v rakúskom Kranzachu, vyradil stredopoliara Lukáša Marečka a útočníka Patrika Schicka. Vrba už skôr o oboch hovoril ako o náhradníkoch.

Otvor článok

Ceny ropy dnes klesli

1.6 2016 08:16

SINGAPUR - Ceny ropy dnes klesli. Obchodníci totiž očakávajú, že veľkí exportéri z Blízkeho východu ponechajú svoju produkciu ropy na vysokej úrovni, prípadne ju ešte zvýšia.

Otvor článok

Dobrotka prestúpil do druholigovej Ostravy

1.6 2016 08:19

OSTRAVA - Slovenský futbalový obranca Martin Dobrotka sa stal prvou posilou Baníka Ostrava, ktorý po vypadnutí z najvyššej súťaže bude hrať druhú českú ligu. Informáciu priniesol isport.blesk.cz.

Otvor článok

Kapitán Keane v írskej nominácii napriek svalovému zraneniu

1.6 2016 08:21

DUBLIN - Do záverečnej nominácie írskej futbalovej reprezentácie na EURO 2016 sa napokon dostal aj kapitán Robbie Keane, hoci pre zranenie nenastúpil v utorkovej generálke s Bieloruskom.

Otvor článok

Nejasná budúcnosť Marka Marošiho v Doncasteri

1.6 2016 08:21

DONCASTER - Budúcnosť slovenského futbalového brankára Marka Marošiho v anglickom klube Doncaster Rovers je nejasná. Dvadsaťdvaročnému gólmanovi sa totiž skončila zmluva, no tím z Keepmoat Stadium ho uvádza na svojej súpiske pre novú sezónu.