Česká nominácia bez prekvapení, na EURO nejdú Schick a Mareček

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 08:15 • 2 min
Česká nominácia bez prekvapení, na EURO nejdú Schick a Mareček

KRANZACH - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba uzavrel nomináciu na EURO 2016 bez väčších prekvapení. Z predbežného kádra, ktorý sa pripravuje na sústredení v rakúskom Kranzachu, vyradil stredopoliara Lukáša Marečka a útočníka Patrika Schicka. Vrba už skôr o oboch hovoril ako o náhradníkoch.

slovakia

left justify in out

Schick aj Mareček pred sústredením vedeli, že v tíme nemajú isté miesto. Vrba vtedy zdôraznil, že rozhodnutie nemusí byť konečné, zverejnením záverečnej nominácie však neprekvapil. Schick bol v reprezentácii úplným nováčikom, Mareček odohral v národnom drese len dva zápasy. "Vedeli, že idú na sústredenie a doplnia 23-členný káder len vtedy, ak sa niečo stane. Chcel som ich vidieť v akcii a musím povedať, že obaja ma príjemne prekvapili. Preto bolo pre mňa zložité oznámiť im konečný verdikt," citoval portál isport.cz Vrbove slová.

 

Do Francúzska berie reprezentačný kouč troch brankárov na čele so skúseným Petrom Čechom, osem obrancov, deväť stredopoliarov vrátane Tomáša Rosického a troch útočníkov. Desiatka hráčov si vo Francúzsku pripíše premiérové štarty na EURO.

 

V stredu čaká Čechov druhý prípravný zápas v rámci rakúskeho sústredenia, keď v Innsbrucku nastúpia proti slovenského súperovi z B-skupiny Rusku. Po zápase sa mužstvo vráti do Prahy a v nedeľu absolvuje generálku pred ME s Južnou Kóreou. Do Francúzska sa výprava presunie 8. júna.

 

Česi absolvujú ostrý štart do zápasového diania na kontinentálnom šampionáte, keď 13. júna vyzvú úradujúcich majstrov Európy Španielov. Do konca skupinovej fázy ich čakajú v "déčku" ešte Chorváti a Turci.

 

Konečná nominácia ČR na EURO 2016:

brankári: Petr Čech (Arsenal Londýn), Tomáš Vaclík (FC Bazilej), Tomáš Koubek (Sparta Praha)

obrancovia: Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Tomáš Sivok (Bursaspor), Michal Kadlec (Fenerbahce), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Marek Suchý (FC Bazilej)

stredopoliari: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Jaroslav Plašil (Bordeaux), David Pavelka (Kasimpasa), Jiří Skalák (Brighton), Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal, Josef Šural (všetci Sparta Praha), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň)

útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), David Lafata (Sparta Praha), Milan Škoda (Slavia Praha)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies