V košickej zoo uhynula levica Elza

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 07:30 • 2 min
V košickej zoo uhynula levica Elza

KOŠICE - Zoologická záhrada v Košiciach prišla náhle o levicu Elzu a to napriek tomu, že bola vo veľmi dobrej kondícii. Podľa informácií, ktoré zoo dnes zverejnila na svojej webstránke, mala dlhodobú skrytú chorobu. Zviera uhynulo minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

"Pitva ukázala, že išlo o dlhodobú skrytú chorobu. Elza mala enormne zväčšenú maternicu s prítomnosťou cýst, ktoré praskli a akútne spôsobili krvavý zápal v brušnej dutine. Veterinárny lekár diagnostikoval uzatvorenú pyometru (hnisavý zápal bez prítomnosti výtoku z pošvy)," skonštatovala Zoo Košice na svojej webstránke.

 

K osamotenej Laure, ktorá stratu sestry zvláda celkom hrdinsky, neplánujú doviezť ďalšie zviera. "V našej zoo s ňou rátame aj naďalej. Košice by opustila iba v tom prípade, keby sme našli vhodného záujemcu v prostredí zoologických záhrad. Elza a Laura boli totiž generické levice, nie čistého poddruhu a my v budúcnosti plánujeme chovať len levy čistého poddruhu," uviedla Zoo Košice vo svojom stanovisku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies