Ulf Samuelsson trénerom Charlotte v AHL

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 08:11 • 2 min
Ulf Samuelsson trénerom Charlotte v AHL

CHARLOTTE - Niekdajší vynikajúci švédsky hokejový obranca Ulf Samuelsson sa stal hlavným trénerom klubu zámorskej AHL Charlotte Checkers, ktorý je farmou mužstva NHL Carolina Hurricanes.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný Samuelsson strávil ostatné sezóny na poste asistenta trénera v tíme NHL New York Rangers, za ktorý nastupoval v rokoch 1995 až 1999. Predtým bol asistentom aj v Phoenixe, medzitým dve sezóny vykonával funkciu hlavného kouča vo švédskom mužstva MODO Hockey. Samuelsson odohral v NHL za Hartford, Pittsburgh, NY Rangers, Detroit a Philadephiu dovedna 1080 zápasov základnej časti s bilanciou 57 gólov a 275 asistencií, v play-off pridal 132 štartov (7+27). V rokoch 1991 a 1992 získal s Pittsburghom cenný Stanleyho pohár, pri prvom v rozhodujúcom súboji strelil víťazný gól. "Ulf má dostatok skúseností, pracoval a mladými hráčmi. Vie, kam smeruje naša organizácia," povedal Ron Francis, generálny manažér Carolina Hurricanes.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies