VIDEO Surfer prišiel o nohu po útoku žraloka pri pobreží Západnej Austrálie

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 07:55 • 2 min
VIDEO Surfer prišiel o nohu po útoku žraloka pri pobreží Západnej Austrálie

SYDNEY - Austrálskeho surfera pohrýzol do nohy žralok a nachádza sa v kritickom stave. Informovali o tom dnes miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Na muža (29) zaútočil žralok, keď sa v utorok podvečer spolu s približne 20 surfermi vozil na vlnách pri pláži Falcon v austrálskom štáte Západná Austrália.

 

Zranený je hospitalizovaný v nemocnici v Perthe. Muž však prišiel o časť nohy vrátane nadkolenia.

Z rozsahu zranení vyplýva, že muža pravdepodobne napadol najmenej tri metre dlhý žralok modrý, uviedol klub dobrovoľných záchranárov surferov. Klub krátko pred útokom varoval na Twitteri, že v oblasti bol spozorovaný neznámy druh žraloka.

 

Ministerstvo pre rybolov rozmiestni neďaleko miesta útoku vybavenie na ulovenie žraloka. Mesto Mandurah pláž zatvorilo, informovala tlačová agentúra DPA.


Od roku 2000 došlo v Západnej Austrálii k 13 smrteľným útokom žralokov. Poslednou obeťou bol v decembri 2014 rybár-tínedžer Jay Muscat, ktorý lovil ryby harpúnou vo vodách neďaleko prístavného mesta Albany, uviedli noviny WA Today.

 

Posledné útoky žralokov bez strát na životoch sa stali vlani v októbri, dodali noviny.

 

Vláda spustila v zime 2014 sporný program odchytu žralokov do sietí a ich následného odstrelu, ale minulý rok ho po protestoch ochrancov zvierat a prírody zastavila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies