Kapitánovi výletnej lode Costa Concordia potvrdili trest: Vo väzení strávi 16 rokov

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 07:56 • 2 min
Kapitánovi výletnej lode Costa Concordia potvrdili trest: Vo väzení strávi 16 rokov

RÍM - Taliansky odvolací súd potvrdil dnes trest odňatia slobody v rozsahu 16 rokov pre Francesca Schettina, bývalého kapitána stroskotanej výletnej lode Costa Concordia. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Verdikt odvolacieho súdu vo Florencii tak potvrdil rozhodnutie súdu nižšej inštancie z vlaňajšieho februára, ktorý Schettina uznal za vinného vo veci neúmyselného zabitia, spôsobenia zranení, ako aj predčasného opustenia lode.

 

 

Prokuratúra v rámci odvolacieho procesu žiadala, aby bol trest rozšírený na 27 rokov, zatiaľ čo obhajoba vyzvala na zbavenie viny bývalého 55-ročného kapitána, argumentujúc tým, že mu nebolo dokázané nijaké previnenie.

 

Schettino sa však môže proti verdiktu odvolať ešte jeden raz, a to na talianskom najvyššom odvolacom súde v Ríme. Očakáva sa, že do väzenia sa dostane až po vynesení finálneho rozsudku, čo môže trvať najmenej jeden rok.

 

 

Costa Concordia so 4252 osobami na palube sa pod jeho velením odklonila 13. januára 2012 zo svojej trasy a pri talianskom ostrove Giglio narazila na skaliská. Následne sa čiastočne potopila, pričom zomrelo 32 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies