Archív článkov za Marec 2014, strana 1

Otvor článok

Turčynov apeloval na Putina, aby zastavil provokácie na Kryme

1.3 2014 06:30

KYJEV - Dočasný ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov obvinil dnes podľa agentúry Reuters v Kyjeve Rusko z otvorenej agresie a konštatoval, že Moskva sleduje scenár podobný tomu, ktorý predchádzal v roku 2008 vojnovému konfliktu s Gruzínskom.

Otvor článok

Poslanci podporili rozpočet so zmenami: Kotleba vraví, že ho nepodpíše!

1.3 2014 06:35

BANSKÁ BYSTRICA - S viacerými pozmeňujúcimi návrhmi z dielne poslaneckého klubu Smer-SD, KDH prešiel dnes tohtoročný rozpočet Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Predseda BBSK Marián Kotleba však krátko po hlasovaní uviedol, že rozpočet v takomto znení nepodpíše.

Otvor článok

WTA Acapulco: Skvelá Cibulková sa prebojovala do finále dvojhry!

1.3 2014 06:41

ACAPULCO - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa šiestykrát v kariére prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA. V piatkovom semifinále hardového podujatia v mexickom Acapulcu si ako nasadená jednotka poradila s Číňankou Šuaj Čang, ktorá za stavu 2:4 v prvom sete zápas skrečovala.

Otvor článok

Vraždu z marca 1994 objasnili tesne pred premlčaním na Karlovarsku

1.3 2014 06:55

PRAHA - Karlovarským kriminalistom sa iba desať dní pred premlčaním vraždy spred takmer 20 rokov podarilo objasniť hrdelný zločin. Telesné pozostatky obete, 66-ročného muža našli pri domovej prehliadke zaliate v betóne v pivnici domu v Mariánskych Lázňach. Informácie priniesli dnes české médiá s odvolaním sa na policajné zdroje.

Otvor článok

Rusi začali inváziu a okupáciu na Kryme: Presúvajú svoju armádu, okupujú hlavné letisko!

1.3 2014 07:04

MOSKVA - Ruská vláda v piatok prvýkrát oficiálne priznala, že na spornom Krymskom polostrov prišlo k "presúvaniu" jeho ozbrojených zložiek.

Otvor článok

Šokujúce výsledky z pitvy: Philip Seymour Hoffman sa predávkoval viacerými drogami!

1.3 2014 07:04

WASHINGTON - Známy americký oscarový herec a režisér Philip Seymour Hoffman, ktorého začiatkom februára našli mŕtveho v jeho newyorskom byte, zomrel na následky náhodného predávkovania viacerými drogami. Vyplýva to zo záverov pitvy, o ktorých v piatok informovala agentúra DPA.

Otvor článok

NHL: Halák súčasťou hráčskej výmeny, bude obliekať dres Buffala

1.3 2014 07:19

BUFFALO - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák po štyroch rokoch v rámci zámorskej NHL zmenil pôsobisko. Dvadsaťosemročný Bratislavčan, ktorý si donedávna obliekal dres ambiciózneho klubu St. Louis Blues, sa stal súčasťou výmeny s tímom Buffalo Sabres.

Otvor článok

Obamu varoval pred následkami ruskej intervencie na Ukrajine

1.3 2014 07:28

WASHINGTON/KYJEV/MOSKVA - Americký prezident Barack Obama vyjadril hlboké znepokojenie nad správami o pohyboch ruských vojsk na Ukrajine. Súčasne varoval pred destabilizačnými následkami prípadnej vojenskej intervencie.

Otvor článok

NHL: Tím St. Louis už bez Haláka prehral v Anaheime, tretia výhra Buffala v rade

1.3 2014 07:33

NEW YORK - Hokejisti St. Louis Blues hrajúci už bez slovenského brankára Jaroslava Haláka prehrali v noci na sobotu v NHL na ľade Anaheimu Ducks 0:1. Naopak, tím Buffalo Sabres bez gólmana Ryana Millera, ktorého si vyžiadalo vedenie "bluesmanov" ako súčasť hráčskej multivýmeny, zdolal San Jose Sharks 4:2.

Otvor článok

Tipsport extraliga: Martin bližšie k play off, Turekova neúspešná premiéra vo Zvolene

1.3 2014 07:40

BRATISLAVA - Hokejsiti MHC Mountfield sú po piatkovom 52. kole Tipsport extraligy blízko k postupu do play off. Po triumfe 2:1 po samostatných nájazdoch v Banskej Bystrici preskočili v tabuľke doposiaľ ôsmy Trenčín, ktorý doma podľahol Nitre 2:4.

Otvor článok

Tunisko dostane 1,2 miliardy dolárov od Svetovej banky

1.3 2014 07:50

TUNIS - Svetová banka (SB) v piatok oznámila, že poskytne Tunisku 1,2 miliardy dolárov na ekonomické reformy a posilnenie ekonomiky v období transformácie od autoritatívnej vlády k demokracii, oznámila agentúra AP.

Otvor článok

NBA: Golden State vyhral na palubovke NY Knicks, ktorý ťahá sériu 5 prehier

1.3 2014 07:55

NEW YORK - Basketbalisti New Yorku Knicks nestačili v zámorskej NBA na domácej palubovke na tím Golden State Warriors, s ktorým prehrali 103:126. Pre mužstvo z New Yorku tak pokračuje negatívna séria piatich prehier v rade.

Otvor článok

Polícia prepustila manželku českého podnikateľa Krejčířa

1.3 2014 08:05

JOHANNESBURG - Polícia v Juhoafrickej republike (JAR) prepustila v noci nadnes na slobodu manželku českého podnikateľa na úteku Radovana Krejčířa Kateřinu. V piatok ju zatkla kvôli prechovávaniu kradnutého automobilu a kvôli podozreniu z podvodu. Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

Otvor článok

USA menia šéfa svojej diplomatickej misie v Sýrii

1.3 2014 08:13

WASHINGTON - Americký veľvyslanec v Sýrii Robert Ford ukončil v piatok svoje pôsobenie v diplomatickej službe. Oznámilo to ministerstvo zahraničných vecí USA.

Otvor článok

Deviatakov čaká čoskoro monitor, stredoškolákov písomné maturity

1.3 2014 08:21

BRATISLAVA - Deviatakov aj maturantov čaká v marci zaťažkávajúce obdobie. Testovanie 9, tzv. monitor, sa tento rok uskutoční 12. marca z matematiky, slovenčiny, ale aj maďarčiny či ukrajinského jazyka. Písomné maturity stredoškolákov čakajú v týždni od 18. do 21. marca.

Otvor článok

ATP Sao Paulo: Kližan vo štvrťfinále prehral s Belluccim

1.3 2014 08:25

SAO PAULO - Slovenský tenista Martin Kližan vypadol vo štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v brazílskom Sao Paule, keď nestačil na domáceho reprezentanta Thomaza Bellucciho a prehral dvakrát 3:6.

Otvor článok

Polícia upozorňuje na kúpu ojazdených áut v Taliansku

1.3 2014 08:49

BRATISLAVA - Pred kúpením ojazdeného auta v Taliansku je dobré si overiť, či nie je kradnuté, radí slovenská polícia.

Otvor článok

Woody Harrelson sa stal hercom, aby robil dojem na dievčatá

1.3 2014 08:56

LOS ANGELES - Americký herec Woody Harrelson sa stal hercom, aby robil dojem na dievčatá.

Otvor článok

Proruský premiér oznámil, že má pod kontrolou armádu: Požiadal Putina o pomoc

1.3 2014 09:02

KYJEV - Nový proruský premiér autonómnej republiky na ukrajinskom polostrove Krym Sergej Aksenov dnes oznámil, že má pod kontrolou všetky vojenské sily, políciu a ďalšie bezpečnostné služby v regióne. Zároveň požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina o pomoc pri udržiavaní mieru na Kryme. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Grabež a Hudák zaplatia po 200 eur za vylúčenie v Turecku

1.3 2014 09:09

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala 20-ročného stopéra corgoňligového tímu ŠK Slovan Bratislava Dávida Hudáka peňažnou pokutou 200 eur za vylúčenie v medzinárodnom prípravnom stretnutí proti ukrajinskému mužstvu Volyň Luck (1:1) na sústredení "belasých" v Turecku.

Otvor článok

Slováci budú môcť voliť prezidenta len doma, zo zahraničia to nejde

1.3 2014 09:18

BRATISLAVA - Slovenského prezidenta nemôžeme voliť poštou, ani cez internet, ani na zastupiteľských úradoch. Ak teda chceme rozhodnúť o hlave štátu, musíme byť v čase voľby na Slovensku. Vo vlasti možno hlasovať kdekoľvek, nie je nevyhnutné byť v mieste trvalého bydliska. Ak však chceme hlasovať v inom mieste ako vo svojej obci, musíme mať voličský preukaz. Treba oň požiadať obec, čas je do 14. marca.

Otvor článok

Pervis triumfoval v pevnom kilometri

1.3 2014 09:22

CALI - Francúz Francois Pervis potvrdil úlohu najväčšieho favorita a v kolumbijskom Cali sa stal majstrom sveta v dráhovej cyklistike v pretekoch na 1 km s pevným štartom.

Otvor článok

Mary-Kate Olsen a Olivier Sarkozy sa zasnúbili

1.3 2014 09:34

LOS ANGELES - Americká herečka a módna návrhárka Mary-Kate Olsen sa zasnúbila s francúzskym bankárom Olivierom Sarkozym. Správu pre americký týždenník Us Weekly potvrdilo viacero nemenovaných blízkych zdrojov.

Otvor článok

Knihu Main Kampf s podpisom Hitlera vydražili za takmer 65-tisíc USD

1.3 2014 09:44

LOSANGELES - Dvojzväzkové vydanie programového manifestu Adolfa Hitlera Mein Kampf s podpisom autora vydražili za 64.850 dolárov (47.000 eur).

Otvor článok

Rúhání: Presvedčenie a morálne zásady bránia Iránu vyrobiť jadrové zbrane

1.3 2014 09:52

RWHWRÁN - Iránsky prezident Hasan Rúhání dnes vyhlásil, že islamská republika odmieta výrobu jadrových zbraní z princípu, a nie preto, že jej v tom bránia zmluvy.

Otvor článok

KHL: Slovan chce dohrať sezónu so cťou, Janus: Ide aj o kontrakty

1.3 2014 10:00

BRATISLAVA - Nádej, ktorá dlhé týždne tlela, v piatok definitívne zhasla. Hokejisti Slovana Bratislava budú v aktuálnom ročníku KHL chýbať v play off. Už pred domácim stretnutím s Donbassom Doneck (1:2) vedeli, že si v závere sezóny zahrajú iba o Pohár nádeje.

Otvor článok

Pojednávanie v kauze BMG a Horizont bude pokračovať aj bez časti spisu

1.3 2014 10:06

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku naplánoval ďalšie pojednávanie v kauze tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia aj bez toho, aby mal k dispozícii spis týkajúci sa sprenevery obžalovaného Dávida B.

Otvor článok

V portugalskej nominácii na Kamerun aj dvaja nováčikovia

1.3 2014 10:13

LISABON - Nominácia trénera portugalskej futbalovej reprezentácie Paula Benta na prípravný medzištátny zápas s Kamerunom vyvolala značné reakcie. Vo výbere futbalistov z Iberského polostrova totiž figuruje dvaja debutanti a päť ďalších hráčov, ktorí vôbec nehrali v kvalifikácii MS 2014. Informovala agentúra Reuters.

Otvor článok

Premiér Jaceňuk: Ukrajina nepodľahne provokáciám Ruska

1.3 2014 10:26

KYJEV - Nový ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk dnes vyhlásil, že jeho krajina sa nenechá vtiahnuť do vojenského konfliktu ruskými "provokáciami" na Kryme, a vyzval Moskvu, aby zastavila presuny armády na tomto polostrove. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Otvor článok

Jednotkou na eurokandidátke SNS by sa mal stať Andrej Danko

1.3 2014 10:33

BRATISLAVA – Jednotkou na kandidačnej listine Slovenskej národnej strany (SNS) v nadchádzajúcich voľbách do europarlamentu by sa podľa informácií TASR mal stať predseda strany Andrej Danko. Eurokandidátku SNS bude schvaľovať jej predsedníctvo 4. marca.

Otvor článok

Po štrnástykrát štartuje kampaň Deň počatého dieťaťa

1.3 2014 10:38

BRATISLAVA – Slovensko za život je hlavným mottom tohtoročnej občianskej kampane „25. marec – Deň počatého dieťaťa“, ktorú každoročne organizuje občianske združenie Fórum života s partnermi počas marca a apríla.

Otvor článok

Tour de Langkawi: Kolář dvanásty v tretej etape

1.3 2014 10:46

KUALA LUMPUR - Slovenský cyklista Michael Kolář obsadil 12. miesto v sobotňajšej tretej etape pretekov Tour de Langkawi v Malajzii. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo nestačil v záverečnom špurte 166,5-km dlhého úseku z Kampary do Kuala Lumpur na víťazného Taliana Andreu Guardiniho z Astany.

Otvor článok

Lotyšom hrozí dodatočná diskvalifikácia zo ZOH

1.3 2014 10:51

RIGA - Lotyšskej hokejovej reprezentácii hrozí dodatočná diskvalifikácia z olympijského turnaja v Soči, keďže po Vitalijsovi Pavlovsovi má vo svojich radoch aj druhého dopingového hriešnika.

Otvor článok

NHL: Girardi spojil budúcnosť s Rangers

1.3 2014 10:57

NEW YORK - Hokejový obranca Dan Girardi spojil aj ďalšiu budúcnosť s klubom NHL New York Rangers, s ktorým sa dohodol na šesťročnej zmluve na 33 miliónov dolárov. Dvadsaťdeväťročný zadák nastúpil v tejto sezóne za "jazdcov" v 60 stretnutiach, strelil v nich štyri góly a pridal trinásť asistencií.

Otvor článok

V Inawašire uspela v moguls zlatá zo Soči

1.3 2014 11:02

INAWAŠIRO - Víťazmi sobotňajšej súťaže v disciplíne moguls na pretekoch Svetového pohára akrobatických lyžiarov v japonskom stredisku Inawaširo sa stali úradujúca olympijská víťazka Justine Dufourová-Lapointová z Kanady a Bradley Wilson z USA.

Otvor článok

Rusko oznámilo, že je 'krajne znepokojené' situáciou na Kryme

1.3 2014 11:15

KYJEV/MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí dnes vyhlásilo, že Moskva je "krajne znepokojená" nedávnym vývojom na ukrajinskom polostrove Krym a že tento vývoj potvrdzuje túžbu kyjevských politikov destabilizovať tamojšiu situáciu. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.