Jednotkou na eurokandidátke SNS by sa mal stať Andrej Danko

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 10:33 • 2 min
Jednotkou na eurokandidátke SNS by sa mal stať Andrej Danko

BRATISLAVA – Jednotkou na kandidačnej listine Slovenskej národnej strany (SNS) v nadchádzajúcich voľbách do europarlamentu by sa podľa informácií TASR mal stať predseda strany Andrej Danko. Eurokandidátku SNS bude schvaľovať jej predsedníctvo 4. marca.

slovakia

left justify in out

Danko pre TASR potvrdil, že chce figurovať na kandidačnej listine SNS do eurovolieb. V prípade svojho zvolenia má v úmysle prerušiť kariéru advokáta a venovať sa len politickej práci. V europarlamente chce presadzovať zmeny Európskej únie v duchu programového dokumentu SNS, Popradského memoranda, ktoré strana prijala v júni 2013.
      

V dokumente národniari žiadajú zásadnú reformu únie, odmietajú smerovanie k prílišnej centralizácii, vyjadrujú sa proti neodôvodnenému odovzdávaniu kompetencií do Bruselu, sú za zachovanie suverenity v niektorých oblastiach a za zmiernenie rozdielov životnej úrovne slovenských občanov a občanov starých členských štátov EÚ. "Nechceme, aby sa únia stala európskym superštátom, o zásadných veciach štátu musia rozhodovať jednotlivé vlády a parlamenty. Diktát Bruselu nemôže zachádzať do extrémov, inak budeme musieť žiadať krajinu späť, čisto do vlastných rúk," tvrdí Danko. 
      

Podľa jeho slov je pôsobenie v europarlamente najlepšia príležitosť spoznať jeho mechanizmy a zákulisie. Bez toho sa podľa neho nedá účinne pôsobiť v prospech Slovenska a jeho občanov. "To, že smerovanie únie k superštátu je nevyhovujúce aj pre občanov z ďalších krajín, dokazuje vzostup preferencií vlasteneckých strán aj v iných štátoch EÚ. Únia by sa mala držať svojej pôvodnej idey, pre ktorú vznikla, a to je ekonomická pomoc a spolupráca členských krajín, aby vedeli konkurovať svetovým ekonomickým mocnostiam," povedal Danko, podľa ktorého EÚ v dnešnej podobe konkurencieschopnosť členských štátov skôr brzdí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies