Po štrnástykrát štartuje kampaň Deň počatého dieťaťa

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 10:38 • 2 min
Po štrnástykrát štartuje kampaň Deň počatého dieťaťa

BRATISLAVA – Slovensko za život je hlavným mottom tohtoročnej občianskej kampane „25. marec – Deň počatého dieťaťa“, ktorú každoročne organizuje občianske združenie Fórum života s partnermi počas marca a apríla.

slovakia

left justify in out

Jej cieľom je už po štrnásty raz šíriť úctu k ľudskému životu od momentu počatia, zdvihnúť hlas na obranu tých, ktorí sa ešte sami brániť nemôžu a mobilizovať spoločnosť k podpore a pomoci pre deti a celé rodiny. „Tento rok sme vybrali hlavnú myšlienku kampane tak, aby nadväzovala na minuloročný septembrový Pochod za život v Košiciach. Aby sme dali najavo, že účasť desiatok tisíc ľudí na tejto krásnej manifestácii života nebola iba sezónnou záležitosťou, ale stále trvá a naberá na intenzite v celospoločenskom meradle,“ povedala predsedníčka Fóra života Marcela Dobešová. Poukazuje v tejto súvislosti na podľa nej nebezpečné snahy rôznych lobistických skupín priznať špeciálne práva LGBTI osobám a redefinovať rodinu založenú na prirodzenom zväzku muža a ženy.

 

Vo všetkých krajských mestách sú počas marca a apríla naplánované verejné zhromaždenia – 22. 3. v Žiline, 23. 3. v Košiciach, 29. 3. v Prešove, 30. 3. v Banskej Bystrici, 5. 4. v Trenčíne, 6. 4. v Trnave, 12. 4. v Nitre a napokon 13. 4. v Bratislave. Pozvaní sú všetci, ktorým nie je ľahostajná otázka ochrany ľudského života od počatia. „Na zhromaždeniach a počas týždňa predchádzajúceho 25. marcu – Dňu počatého dieťaťa aj v iných mestách a obciach budú dobrovoľníci rozdávať biele stužky ako symbol nevinnosti a bezbrannosti. Každý, kto si takúto stužku pripne na odev, dá najavo, že sa hlási k rešpektovaniu práva na život a ľudskej dôstojnosti,“ povedala Elena Miškovičová, ktorá je koordinátorkou kampane. 

 

Deň počatého dieťaťa má tento rok dva rozmery. Celonárodný mobilizačný v zmysle motta „Slovensko za život“, aj veľmi osobný, predstavujúci to najintímnejšie ľudské puto medzi matkou a jej dieťaťom. „Nakoľko jedným z nosných programov Fóra života sú projekty konkrétnej pomoci tehotným ženám a matkám v núdzi, rozhodli sme sa ponúknuť v rámci vizuálu kampane skutočný príbeh dvojročnej Viktórie, ktorej mama uvažovala o potrate. Vďaka tomu, že vyhľadala našu pomoc, sa podaril malý zázrak a dnes sa spolu tešia zo života plného lásky,“ vysvetlila koordinátorka projektov konkrétnej pomoci Zuzana Stohlová Kiňová. 

 

Kampaň Deň počatého dieťaťa môžu záujemcovia podporiť aj kúpou bilbordu. Cena jedného bilbordu je 60 eur. Možnosť kúpiť si bilbord s jedným z dvoch vizuálov platí do 10. marca 2014. „V roku 2012 sa takýmto spôsobom podarilo sponzorovať viac ako sto bilbordov vo všetkých kútoch krajiny, čo je krásny úspech a prejav toho, že ľuďom nie je ľahostajný osud ešte nenarodeného dieťaťa. Veríme, že sa ľudia nadchnú pre túto myšlienku aj tento rok,“ povedala Elena Miškovičová. 

 

Na výber je jeden z dvoch pripravených vizuálov – prvý s fotografiou malej Viktórie, ktorej mama uvažovala o potrate, druhý s mapou Slovenska, termínmi verejných zhromaždení v krajských mestách ku Dňu počatého dieťaťa a nápisom Slovensko za život, ktorý je hlavným mottom kampane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies