USA menia šéfa svojej diplomatickej misie v Sýrii

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 08:13 • 2 min
USA menia šéfa svojej diplomatickej misie v Sýrii

WASHINGTON - Americký veľvyslanec v Sýrii Robert Ford ukončil v piatok svoje pôsobenie v diplomatickej službe. Oznámilo to ministerstvo zahraničných vecí USA.

slovakia

left justify in out

Dlhoročný kariérny diplomat Ford začal pôsobiť v Sýrii v januári 2011, len niekoľko mesiacov pred začiatkom protivládnych nepokojov, ktoré postupne prerástli do občianskej vojny. 

Ako veľvyslanec sa angažoval pri podpore sýrskej opozície a pomohol sprostredkovať aj nedávne ženevské mierové rokovania o Sýrii, uviedla agentúra DPA.  
      

Štátny department ešte v roku 2011 povolal Forda naspäť do Washingtonu kvôli obavám o jeho bezpečnosť a vo februári 2012 rozhodol aj o uzatvorení americkej ambasády v Damasku. 
      

Post veľvyslanca USA v Sýrii bude až do vymenovania Fordovho nástupcu dočasne zastávať vysokopostavený predstaviteľ amerického rezortu diplomacie Larry Silverman. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona