NHL: Halák súčasťou hráčskej výmeny, bude obliekať dres Buffala

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 07:19 • 2 min
NHL: Halák súčasťou hráčskej výmeny, bude obliekať dres Buffala

BUFFALO - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák po štyroch rokoch v rámci zámorskej NHL zmenil pôsobisko. Dvadsaťosemročný Bratislavčan, ktorý si donedávna obliekal dres ambiciózneho klubu St. Louis Blues, sa stal súčasťou výmeny s tímom Buffalo Sabres.

slovakia

left justify in out

Halák putuje do Buffala spolu s Chrisom Stewartom a Williamom Carterom za hviezdneho gólmana Ryana Millera, Steva Otta, prvokolový výber v drafte 2015 a treťokolový v roku 2016. "Myšlienka získania pevnosti a rozhodnosti hráča ako je Steve Ott a samozrejme Ryan Miller hovorí sama za seba. Myslíme si, že tento obchod nám dodá väčšie šance na úspech," povedal pre oficiálnu stránku Blues generálny manažér pre hokejové operácie Doug Armstrong. 


Jaroslav Halák chytal vo farbách St. Louis od roku 2010 po príchode z Montrealu. Najvyššiu úspešnosť mal v sezóne 2011/2012, dosiahla hodnotu 92,6 percenta. Celkovo si za Blues pripísal v základnej časti na konto 159 zápasov a 20 shutoutov. V play-off pridal dva duely. 

Odchovanec Slovana Bratislava sa bude môcť premiérovo predstaviť v drese Buffala v pondelok 3. marca na ľade Dallasu. Sabres sú v tomto ročníku NHL najhorším tímom celej súťaže. 

Halák odmietol pre zámorské médiá komentovať výmenu, ktorá ho prekvapila. "Stále je to príliš čerstvé," povedal podľa Post Dispatch pri vstupe do hotela v Anaheime, kde bol s tímom Blues. Po chvíli však poznamenal: "Získali kvalitného brankára. Všetko dobré v play-off." 

 

Buffalo je momentálne posledné vo Východnej konferencii, aj keď sa mu po olympijskej prestávke darí. Brankárskym kolegom Haláka v Sabres bude Švéd Jhonas Enroth. Halák sa však podľa TSN nemusí dlho zdržať v Buffale, klub ho môže ešte pred budúcotýždňovou uzávierkou prestupov vymeniť za atraktívnu náhradu. Spomína sa predovšetkým Minnesota.

 

Miller sa už dlhšie pokúšal o výmenu do iného klubu. "Snažím sa, aby som nebol sentimentálny. Všetci v Buffale vedia, že toto mesto milujem. Vždy sa mi tu páčilo a mám rád tunajších ľudí. Čaká ma však nová výzva," uviedol pre nhl.com Miller. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona