Poslanci podporili rozpočet so zmenami: Kotleba vraví, že ho nepodpíše!

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 06:35 • 2 min
Poslanci podporili rozpočet so zmenami: Kotleba vraví, že ho nepodpíše!

BANSKÁ BYSTRICA - S viacerými pozmeňujúcimi návrhmi z dielne poslaneckého klubu Smer-SD, KDH prešiel dnes tohtoročný rozpočet Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Predseda BBSK Marián Kotleba však krátko po hlasovaní uviedol, že rozpočet v takomto znení nepodpíše.

slovakia

left justify in out

Do rozpočtu sa tak dostalo napríklad aj päťpercentné spolufinancovanie europrojektov škôl, ktoré Kotleba predtým neakceptoval, ako aj financovanie projektu Rodinná cestička medzi Sliačom a Zvolenom, ktorý chcel kraj preplatiť len čiastočne.
      

Podľa predloženého návrhu by mal samosprávny kraj v tomto roku hospodáriť s príjmami aj výdavkami na úrovni 148,16 milióna eur. Pozmeňujúci návrh poslanca Smeru-SD Jaroslava Demiana však skrátil rozpočet Úradu BBSK na bežných výdavkoch o viac ako 1,06 milióna eur a tieto prepísal použiť na krytie nových kapitálových výdavkov a na krytie bežných výdavkov, ktoré v pôvodnom rozpočte neboli.
      

Banskobystrický kraj je aktuálne v rozpočtovom provizóriu. Nové vedenie BBSK sa totiž nestotožnilo s návrhom rozpočtu, ktorý zverejnilo predchádzajúce vedenie v decembri 2013. Ten počítal s vyrovnaným rozpočtom takmer 146,59 milióna eur.
      

Poslanci sa dnes venovali aj orientačnému plánu práce zastupiteľstva na tento rok. Podľa predloženého návrhu by sa všetky ďalšie zasadnutia zastupiteľstva BBSK v tomto roku mali konať vo vybraných okresoch kraja. Aprílové by tak malo byť v okrese Brezno, júnové v okrese Žarnovica, augustové v okrese Lučenec, októbrové v okrese Detva a decembrové v okrese Rimavská Sobota. Poslanci však tento návrh nakoniec neschvaľovali ako záväzný, ale ho len zobrali na vedomie. Viacero poslancov v tomto prípade požadovalo, aby výjazdové zastupiteľstvá boli efektívne a priniesli úžitok obyvateľom daného regiónu. Pred každým výjazdom preto budú požadovať od vedenia kraja vypracovanie dôkladnej sociálno-ekonomickej analýzy okresu.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies