Archív článkov za Apríl 2013, strana 1

Otvor článok

Jarjabek prehral s Galkom fľašu šampanského

1.4 2013 07:00

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Dušan Jarjabek prehral v stávke s podpredsedom SaS Ľubomírom Galkom fľašu šampanského. Stavili sa o výsledok voľby predsedu SaS.

Otvor článok

Marián Hossa nechce uponáhľať návrat

1.4 2013 08:00

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa necestoval s tímom Chicaga na nedeľňajší zápas do Detroitu a otázna je aj jeho účasť v pondelkovom domácom súboji proti Nashville.

Otvor článok

Nehodový úsek: 17 nehôd, 100 áut a traja mŕtvy

1.4 2013 08:00

WASHINGTON - Životy troch ľudí a zranenia ďalších pätnástich si vyžiadalo celkovo 17 nehôd na krátkom úseku v americkom štáte Virginia, informovala v pondelok tamojšia polícia.

Otvor článok

Rapper Snoop Dogg: Chce sa dostať do Rock'n'rollovej siene slávy

1.4 2013 08:00

LOS ANGELES - Americký rapper Snoop Dogg si myslí, že jeho pripravovaný reggae album s názvom Reincarnated z neho spraví skutočnú hudobnú ikonu a pomôže mu dostať sa do Rock'n'rollovej siene slávy. Štyridsaťjedenročný rapper to uviedol v rozhovore pre magazín Q.

Otvor článok

Slováci nebodovali, Kindl dal ukážkový vlastný gól

1.4 2013 09:00

NEW YORK - Hokejisti Chicaga potvrdili postavenie lídra NHL aj v nedeľu na ľade Detroitu, kde vyhrali vysoko 7:1. Pre zranenie v hornej časti tela chýbal v zostave Blackhawks slovenský krídelník Marián Hossa. Chicago s veľkým divíznym rivalom neprehralo v tejto sezóne ani raz, nedeľňajší súboj mal najjednoznačnejší priebeh. Blackhawks viedli už 7:0, domáci dokázali skorigovať až 33 sekúnd pred záverom vďaka Emmertonovi.

Otvor článok

Lavína v Slovenskom Raji zasypala českú turistku

1.4 2013 09:00

BRATISLAVA - Lavína z mokrého ťažkého snehu spadla v nedeľu večer na českú turistiku, ktorá spolu s ďalšími siedmimi turistami prechádzala cez Veľký Sokol v Slovenskom raji.

Otvor článok

Prezident PSG chce Beckhama aj v ďalšej sezóne

1.4 2013 11:00

PARÍŽ - Prezident klubu najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Paríž St. Germain Nasser al-Khelaifi chce, aby David Beckham zostal v jeho tíme aj v nadchádzajúcej sezóne.

Otvor článok

Hossa, Bartečko a Surový opúšťajú HC Lev

1.4 2013 11:00

PRAHA - Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha už nepočíta s trojicou Slovákov Marcel Hossa, Ľuboš Bartečko a Tomáš Surový.

Otvor článok

Crosby bude pauzovať, prišiel o pár zubov

1.4 2013 11:00

PITTSBURGH - Kapitán hokejistov Pittsburghu Penguins Sidney Crosby má zlomenú čeľusť a po zásahu pukom v sobotňajšom zápase NHL s New York Islanders bude neurčitú dobu mimo hry.

Otvor článok

V New Yorku začnú opäť hľadať pozostatky obetí z 11. septembra

1.4 2013 11:00

NEW YORK - Newyorské úrady začnú v pondelok opäť pátrať po pozostatkoch obetí útokov z 11. septembra 2001. Úrad hlavného patológa bude znovu prehľadávať zeminu, trosky a sutinu zo Svetového obchodného centra, ktoré odviezli na miesto nazvané Vehicle Security center.

Otvor článok

Trapas herečky Amandy Seyfried: Na letisku si ju pomýlili s Lindsay Lohan

1.4 2013 11:00

NEW YORK - Americkú herečku Amandu Seyfried si na letisku v Newarku v štáte New Jersey pomýlili s jej kolegyňou Lindsay Lohan.

Otvor článok

Bosh rozhodol o triumfe Miami v San Antoniu

1.4 2013 12:00

NEW YORK - V nedeľňajšom súboji v súčasnosti dvoch najlepších tímov zámorskej NBA dokázali basketbalisti Miami zvíťaziť na palubovke San Antonia aj bez svojich najväčších hviezd LeBrona Jamesa a Dwayna Wada 88:86. Cenný triumf Heat zariadil 1,1 sekundy pred záverečným klaksónom Chris Bosh úspešnou trojkou.

Otvor článok

Djokovič na čele rebríčka ATP, Murrayho posun na 2. miesto

1.4 2013 12:00

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič sa nachádza aj k 1. aprílu na čele svetového rebríčka ATP vo dvojhre. Na druhú priečku sa prostredníctvom svojho celkového triumfu na "tisícovom" turnaji v Miami na Floride posunul Brit Andy Murray, čím si vyrovnal osobný rekord.

Otvor článok

S. Williamsová na čele svetového rebríčka, Cibulková 15.

1.4 2013 12:00

ST. PETERSBURG - Americká tenistka Serena Williamsová figuruje aj k 1. aprílu na čele svetového rebríčka WTA vo dvojhre.

Otvor článok

Sudcovia budú mať jazykový test aj z ruštiny

1.4 2013 13:00

BRATISLAVA – Medzi jazyky, z ktorých na výberovom konaní skúšajú uchádzačov o voľné miesto sudcu, sa dostane aj ruština. Doteraz mohli záujemcovia o voľný post sudcu okresného, špecializovaného trestného, krajského alebo najvyššieho súd urobiť počas výberového konania povinný písomný preklad z anglického, nemeckého alebo francúzskeho jazyka.

Otvor článok

Cyprus bojuje proti kríze: Zlegalizujú kasína!

1.4 2013 14:00

NIKÓZIA – Cyprus plánuje sériu opatrení na podporu hospodárskeho rastu. Plán, o ktorom informoval v pondelok prezident Nicos Anastasiades na neformálnom zasadnutí vlády, počíta s odpustením daní pre firmy, ktoré v krajine spätne investujú svoje zisky.

Otvor článok

Chelse zdolala United, v pohári FA ide ďalej

1.4 2013 15:00

LONDÝN - Futbalisti FC Chelsea postúpili do semifinále FA Cupu. V opakovanom štvrťfinálovom stretnutí najstaršej futbalovej pohárovej súťaže na svete zdolali na domácom ihrisku Manchester United 1:0 (prvý zápas na Old Trafford sa skončil nerozhodným výsledkom 2:2).

Otvor článok

Reprezentácia už bez Surového, Stümpel o týždeň

1.4 2013 16:00

BRATISLAVA - Už bez útočníka Tomáša Surového sa zišla slovenská hokejová reprezentácia na Veľkonočný pondelok v Bratislave. Doteraz hráč HC Lev Praha je momentálne už bez zmluvy a nechce riskovať prípadné zranenie.

Otvor článok

Snehový rekord v Moskve: 65 centimetrov!

1.4 2013 16:00

MOSKVA - Nezvyčajne chladné počasie a pokračujúce výdatné snehové zrážky spôsobili, že moskovskí meteorológovia mohli v pondelok namerať rekordnú výšku snehovej pokrývky v mesiaci apríl.

Otvor článok

Hamšík nepremenil penaltu, ale Neapol z Turína s plným ziskom

1.4 2013 17:00

TURÍN - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík v drese SSC Nepol síce nepremenil pokutový kop v 39. minúte sobotňajšieho stretnutia 30. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A na trávniku FC Turín, no víťaznú radosť mu to neskalilo. "Partenopei" sa z metropoly Piemontu vracali s plným trojbodovým úlovkom (5:3).

Otvor článok

Gorbačov: Za rozpad Sovietskeho zväzu nemôžem

1.4 2013 17:00

MOSKVA - Posledný prezident niekdajšieho Sovietskeho zväzu Michail Gorbačov cez víkend opätovne skritizoval súčasného ruského prezidenta Vladimira Putina a varoval, že krajinu čaká ďalšia vlna nepokojov proti situácii v krajine.

Otvor článok

Posledných 10 dní v Bratislave bolo najchladnejších za 63 rokov!

1.4 2013 18:00

BRATISLAVA - Počas posledných desiatich dní marca 2013 (od 22. do 31. marca) bolo na Slovensku mimoriadne chladno a teplota vzduchu bola takmer stále a takmer na celom území hlboko pod dlhodobým normálom.

Otvor článok

Piešťany si vynútili rozhodujúci siedmy semifinálový zápas

1.4 2013 19:00

PIEŠŤANY - Hokejisti Košíc si ešte musia počkať na meno súpera vo finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy. Klub ŠHK 37 Piešťany vyhral v pondelkovom šiestom semifinále doma nad HKm Zvolen 4:0, vyrovnal sériu na 3:3 a vynútil si rozhodujúci siedmy duel. Nováčik najvyššej súťaže hral sedemzápasovú sériu play-off už vo štvrťfinále proti Skalici.

Otvor článok

Peter Velits druhý v úvodnej etape na Okolo Baskicka

1.4 2013 19:00

ELGOIBAR - Slovenský cyklista Peter Velits finišoval v úvodnej etape pretekov WorldTour Okolo Baskicka, ktorá mala štart i cieľ v Elgoibare a merala 156,5 km, na 2. mieste. V špurte prehral len s Austrálčanom v službách Orica-GreenEdge Simonom Gerransom.

Otvor článok

Ibrahimovič navrhol pomenovať Zlatú loptu po Messim

1.4 2013 20:00

PARÍŽ - Útočník Paríž St. Germain Zlatan Ibrahimovič pochválil v pondelok bývalého spoluhráča Lionela Messiho za výkony, ale podľa Švéda je ešte priskoro označovať argentínsku hviezdu FC Barcelona za najlepšieho futbalistu všetkých čias.

Otvor článok

Sagan chytil hostesku za zadok, ospravedlnil sa jej vo videu

1.4 2013 23:00

OUDENAARDE - Slovenský cyklista Peter Sagan vzbudzuje pozornosť svojimi výkonmi na cestách, ale po nedeľňajšom 2. mieste na prestížnych pretekoch Okolo Flámska zaujal aj svojím správaním na stupni víťazov, ktoré u niekoho vyvolalo úsmev, ale zároveň u ďalších spôsobilo aj rozhorčenie či dokonca obvinenie zo sexizmu a obťažovania.

Otvor článok

Rachel Bilson zo seriálu O.C. California: Je skvelá partnerka

2.4 2013 03:00

LOS ANGELES - Americká herečka Rachel Bilson si myslí, že je skvelá partnerka. Ako povedala v rozhovore pre magazín Cosmopolitan, je pre ňu mimoriadne dôležité, aby bol jej priateľ Hayden Christensen spokojný.

Otvor článok

Beverley Mitchell zo seriálu V siedmom nebi má dcérku

2.4 2013 08:00

LOS ANGELES - Americká herečka a speváčka Beverley Mitchell, ktorá je známa ako Lucy Camdenová zo seriálu V siedmom nebi (1996 - 2007), vo štvrtok 28. marca porodila svoje prvé dieťa.

Otvor článok

Janus blízko dohody s Tampou, rozhodujúce slovo má Slovan

2.4 2013 09:00

BRATISLAVA - Hokejový brankár Slovana Bratislava Jaroslav Janus pokračuje v rokovaniach o zmluve s klubom NHL Tampa Bay Lightning. Dvadsaťtriročný gólman, ktorý sa momentálne pripravuje so slovenským reprezentačným tímom na majstrovstvá sveta, by mohol v najbližších dňoch podpísať s "bleskami" dvojcestnú zmluvu a v závere aktuálneho ročníka pomôcť ich farmárskemu mužstvu Syracuse Crunch v nižšej súťaži American Hockey League (AHL).

Otvor článok

Handzuš v San Jose končí, ide k Hossovi do Chicaga!

2.4 2013 09:09

CHICAGO - Slovenský hokejista Michal Handzuš je po šiestich rokoch opäť hráčom klubu NHL Chicago Blackhawks. Spoluhráčom Mariána Hossu sa 36-ročný center stal po pondelkovej výmene zo San Jose, v rámci ktorej Chicago obetovalo právo výberu v 4. kole draftu 2013.

Otvor článok

Višňovský prihrávkou pomohol Islanders k výhre, Halák sa zranil

2.4 2013 09:15

NEW YORK - Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský pomohol New York Islanders dobrou hrou v defenzíve a asistenciou k víťazstvu v pondelkovom zápase zámorskej NHL na ľade New Jersey 3:1.

Otvor článok

USA strašia Kóreu: Pri pobreží nechali hliadkovať bojovú loď!

2.4 2013 09:23

WASHINGTON - Americká armáda sa rozhodla poslať svoju bojovú loď k juhozápadnému pobrežiu Kórejského polostrova s cieľom ešte väčšej ochrany juhokórejského územia pred potenciálnym raketovým útokom Severnej Kórey. Nemenovaný diplomat USA to v pondelok potvrdil agentúre AFP, s tým, že plavidlo s označením USS Fitzgerald je schopné zostreliť letiace rakety zo Severu.

Otvor článok

Dažde zapríčinili pád mosta, zomreli dvaja vodiči

2.4 2013 09:37

MADRID - Pondelňajšie zrútenie mostnej konštrukcie v strednom Španielsku si vyžiadalo životy dvoch motoristov.

Otvor článok

Kapitána San Lorenza: Zo zápasu rovno do väzby

2.4 2013 09:41

BUENOS AIRES - Brankára a kapitána argentínskeho futbalového klubu San Lorenzo Pabla Miglioreho zatkli pre podozrenie z marenia vyšetrovania vraždy.

Otvor článok

Hladiny tokov v Leviciach klesajú, niektoré cesty sú naďalej uzavreté

2.4 2013 09:44

NITRA – V okrese Levice sú aj dnes naďalej uzavreté niektoré cesty, ktoré zaplavilo. Ako informoval Ľubomír Krajčír z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, cesta tretej triedy medzi obcami Malé Ludince a Hronovce je naďalej zaplavená riekou Hron a uzavretá, rovnako aj cesta medzi obcami Čata a Zalaba.

Otvor článok

Jeleňovi odrezal hlavu, pytliakovi hrozí až dvojročný trest

2.4 2013 09:46

GELNICA - Nájdenému uhynutému jeleňovi odrezal hlavu, po pytliakovi teraz polícia pátra. Neznámy páchateľ úradoval v katastri obce Švedlár v okrese Gelnica.