Jarjabek prehral s Galkom fľašu šampanského

NETKY.SK • 1 Apríl 2013, 07:00 • 2 min
Jarjabek prehral s Galkom fľašu šampanského

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Dušan Jarjabek prehral v stávke s podpredsedom SaS Ľubomírom Galkom fľašu šampanského. Stavili sa o výsledok voľby predsedu SaS.

slovakia

left justify in out

Jarjabek tipoval, že predsedom bude Jozef Kollár, Galko, že Richard Sulík. „Prehral som fľašu šampanského. Situácia v SaS bola veľmi vážna a dramatická, myslel som, že vzhľadom na klesajúce preferencie vedenie strany bude iné. Otipoval som to zle. Vsadil som na Kollára, ale vidím, že staré vetry sú silnejšie ako nové,“ povedal Jarjabek. Jarjabek však zároveň zdôraznil, že SaS ho zaujíma len do výšky ceny šampanského. „Nebude to drahé šampanské, ale Galko si mohol vybrať a vybral si, teda ani pre neho tá cena nie je nejaká vysoká. Stávku som prehral, slovo splním, pretože beťárska česť je beťárska česť,“ dodal.

Podľa Galka Jarjabek bol skalopevne presvedčený, že predsedom bude Kollár, tak sa stavili o fľašu šampanského. „Stávku som vyhral. Fľašu vypijeme spolu. My sme síce politickí rivali, ktorí majú rôzne hodnoty a ideológie, ale nie sme nepriatelia ako ľudia,“ povedal Galko. Podľa neho Jarjabek sľúbil, že svoj dlh splatí po Veľkej noci. 

Delegáti na kongrese 16. marca rozhodli, že predsedom SaS zostáva Richard Sulík. Za Sulíka na kongrese v Prešove hlasovalo 134 delegátov a za Kollára 121 delegátov. Kollár si dal pre zotrvanie v strane podmienku, že Sulík nebude krágľovať jeho ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona