Peter Velits druhý v úvodnej etape na Okolo Baskicka

NETKY.SK • 1 Apríl 2013, 19:00 • 2 min
Peter Velits druhý v úvodnej etape na Okolo Baskicka

ELGOIBAR - Slovenský cyklista Peter Velits finišoval v úvodnej etape pretekov WorldTour Okolo Baskicka, ktorá mala štart i cieľ v Elgoibare a merala 156,5 km, na 2. mieste. V špurte prehral len s Austrálčanom v službách Orica-GreenEdge Simonom Gerransom.

slovakia

left justify in out

Peter Velits jazdil počas celého dňa takticky, pohyboval sa na špici pelotónu. Jazdec tímu Omega Pharma-QuickStep si za cieľové umiestnenie vybojoval 4 body do rebríčka UCI. Na 3. priečke finišoval Španiel Ángel Vicioso. 

Na trati pondelkovej etapy bolo pár nepríjemných stúpaní, posledné na San Miguel 7 km pred cieľom. Práve na tomto päťkilometrovom kopci sa rozhodovalo o osude etapy. Neprišiel síce žiaden útok, ale na jeho vrchole prišlo k hromadnému pádu. Skupina sa rozdelila na menšie, vpredu ostalo 17 cyklistov. Velits si to v koncovke rozdal s Gerransom, ktorý potvrdil šprintérske kvality. 

"Už pred etapou sme vedeli, že by mi mohla vyhovovať profilom. Posledný kopec bol rýchly, čo mi sedí. Skupina sa trocha preselektovala pre pád. Zjazd som začal v dobrej pozícii, čo bolo dôležité. Pozične som bol v špurte veľmi dobre, asi najlepšie ako sa dalo. Gerrans potvrdil, že je dobrý pretekár a špurtér," povedal Peter Velits a pokračoval o ambíciách: "Na Okolo Baskicka by som chcel zajazdiť čo najlepšie. Nechcem predbiehať, lebo budú na nich dva dojazdy na kopec. Posledné preteky som mal pred troma týždňami, ťažko sa mi predpovedá, ako to bude vyzerať. Neviem, ako presne som na tom. Som rád, že úvod dopadol dobre." 

Druhý slovenský zástupca v Baskicku Juraj Sagan finišoval na 159. mieste s odstupom 13:22 min na najlepších. 


Výsledky - cyklistické preteky Okolo Baskicka: 
1. etapa (Elgoibar - Elgoibar, 156 km): 1. Simon Gerrans (Aus.) Orica-GreenEdge 4:06:34 h, 2. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 3. Ángel Vicioso (Šp.) Kaťuša, 4. Francesco Gavazzi (Tal.) Astana, 5. Jakob Fuglsang (Dán.) Astana, 6. Sergio Luis Henao (Kol.) Sky všetci čas ako víťaz, ... 159. Juraj Sagan (SR) Cannondale +13:22 min



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies