Janus blízko dohody s Tampou, rozhodujúce slovo má Slovan

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 09:00 • 2 min
Janus blízko dohody s Tampou, rozhodujúce slovo má Slovan

BRATISLAVA - Hokejový brankár Slovana Bratislava Jaroslav Janus pokračuje v rokovaniach o zmluve s klubom NHL Tampa Bay Lightning. Dvadsaťtriročný gólman, ktorý sa momentálne pripravuje so slovenským reprezentačným tímom na majstrovstvá sveta, by mohol v najbližších dňoch podpísať s "bleskami" dvojcestnú zmluvu a v závere aktuálneho ročníka pomôcť ich farmárskemu mužstvu Syracuse Crunch v nižšej súťaži American Hockey League (AHL).

slovakia

left justify in out

Tréner národného tímu Vladimír Vůjtek počíta s Janusom počas nadchádzajúceho prípravného dvojzápasu vo Švédsku, v prípade dohody s Tampou by sa však už brankár nemusel vracať na Slovensko, ale zamieril by priamo do USA. "Je to možné," priznal Janus počas pondelkového reprezentačného zrazu v Bratislave. "Je len na vedení Lightning a Slovana, aby sa spolu dohodli. Predstavitelia Tampy Bay odo mňa chcú, aby som dochytal sezónu na farme a potvrdil formu, ktorú som mal v KHL. Ak by som sa tam ukázal v pozitívnom svetle, ponúkli by mi na ďalšie sezóny nový jednocestný kontrakt. Zmluvne som však zatiaľ zviazaný so Slovanom a sám netuším, či je povolené prerušiť kontrakt v KHL. Tieto záležitosti nechávam na svojom agentovi."

Funkcionári Lightning draftovali prešovského rodáka v roku 2009 z celkového 162. miesta, šancu zachytať si v najslávnejšej hokejovej súťaži na svete však dosiaľ od nich nedostal. V zámorí chytal v rokoch 2007-2012 päť sezón v kanadskej juniorskej OHL a farmárskej AHL. Vlani v lete Janusovi vypršal nováčikovský kontrakt, na novom sa však s floridskou organizáciou nedohodli a tak sa stal v zámorí obmedzeným voľným hráčom. V praxi to znamená, že klub si na neho ponechal práva a v prípade podpisu zmluvy by ho tak teraz nemusel vystaviť na listinu nechránených hráčov. Stredajšia uzávierka výmen v NHL sa Janusa v tomto smere nijako nedotýka.

"Čakám, ako sa situácia vyvinie. Určite by som chcel ísť do Ameriky, bude však záležať na Slovane, či ma uvoľní. Pre túto sezónu je mi jedno, či bude zmluva jednocestná, dvojcestná alebo šesťcestná. Ak by som tam však zostal v budúcnosti, tak potom už len s jednocestnou," pokračoval víťaz Calderovho pohára z minulej sezóny, ktorý má dokonalý prehľad o brankárskych konkurentoch v organizácii Lightning. "Viem, že Švéd Anders Lindbäck je momentálne zranený, počas jeho neprítomnosti je jednotkou Mathieu Garon a dvojkou Cedrick Desjardins, ktorý prišiel do klubu výmenou za môjho bývalého kolegu z farmy Dustina Tokarského. Na farme chytá Riku Helenius, ktorý bude mať budúci rok jednocestnú zmluvu. Kontrakt má aj Lindbäck, kým Garonovi a Desjardinsovi zmluva končí. Potrebujem sa v tejto oblasti orientovať, aby sa nestalo, že Tampa znova popodpisuje kadekoho, vznikne pretlak brankárov a viacerí nebudú chytať..."

Janus komunikoval ohľadne svojej budúcnosti aj s reprezentačným trénerom Vůjtkom. "Rešpektuje moje ambície, chápe ma, že mám takú možnosť. Potrebuje však vedieť, či ma môže brať na ďalšie zrazy a počítať so mnou na majstrovstvá sveta. Samotné rokovania veľmi nesledujem a momentálne sa koncentrujem len na prípravné stretnutia, ktoré nás čakajú vo Švédsku. Chcem si vybojovať aspoň miesto brankárskej dvojky v kádri pre majstrovstvá sveta," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies