Handzuš v San Jose končí, ide k Hossovi do Chicaga!

NETKY.SK • 2 Apríl 2013, 09:09 • 2 min
Handzuš v San Jose končí, ide k Hossovi do Chicaga!

CHICAGO - Slovenský hokejista Michal Handzuš je po šiestich rokoch opäť hráčom klubu NHL Chicago Blackhawks. Spoluhráčom Mariána Hossu sa 36-ročný center stal po pondelkovej výmene zo San Jose, v rámci ktorej Chicago obetovalo právo výberu v 4. kole draftu 2013.

slovakia

left justify in out

Handzuš v 28 stretnutiach sezóny za Sharks strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu. Pre tím bol cenný najmä v rozstreloch, pri hre v oslabení a na vhadzovaniach. Naposledy hral 18. marca a odvtedy sa špekulovalo o jeho výmene. 

Handzuš sa pripojí k novým spoluhráčom na stredajšom tréningu. V Blackhawks už po jeho angažovaní prijali prvé opatrenie a poslali Brendona Bolliga na farmu do AHL. Banskobystrický rodák hral za Chicago v sezóne 2006/07, vtedy pre zranenie nastúpil len na 8 stretnutí a nazbieral rovnaký počet kanadských bodov za 3 góly a 5 asistencií. Trojnásobný finalista MS (1x zlato, 2x striebro) prišiel do San Jose v lete 2011, predtým hrával v zámorí aj za tímy Los Angeles Kings (2007 - 2011), Chicago Blackhawks (2006/2007), Philadephia Flyers (2002 - 2006), Phoenix Coyotes (2001 - 2002) a St. Louis Blues (1998 - 2001). Na Slovensku pôsobil okrem rodnej Banskej Bystrice (1993 - 1996 a 2012/2013) aj vo Zvolene (2004/2005) a Poprade (1996/1997). "Michal bol svojimi skúsenosťami veľkým prínosom pre náš tím na ľade aj mimo neho. Našim mladým hráčom ukazoval, ako sa stať pravými profesionálmi. Prajeme jemu i jeho rodine mnoho ďalších úspechov a ďakujeme mu za všetko, čo nášmu klubu dal," povedal pre web Sharks výkonný viceprezident a generálny manažér klubu Doug Wilson. V San Jose odohral Handzuš spolu 95 zápasov v základnej časti (v tejto sezóne 28) a dva štarty pridal v play-off. 

S výmenou do Blackhawks musel súhlasiť aj slovenský center, keďže podľa ESPN mal v zmluve klauzulu o zákaze trejdu bez jeho vedomia. "Chicago má skvelé mužstvo a momentálne výbornú sezónu. Poznám trénerský tím, hlavný kouč Joel Queneville ma v minulosti už viedol. Rovnako poznám aj množstvo hráčov. V Chicagu som pôsobil jeden rok, ale vytvoril som si v klube priateľské vzťahy s viacerými ľuďmi. Chcel som ísť do kvalitného mužstva," cituje ESPN Handzuša, ktorý by mal absolvovať premiéru v drese Blackhawks vo štvrtok proti St. Louis. 

V Chicagu chceli získať skúseného hráča, ktorý mužstvu pomôže predovšetkým v play-off. Handzušovi sa po sezóne končí zmluva, Sharks ho preto ľahšie uvoľnili. "Verím hráčom, ktorých máme. Už dlhšie sme hovorili o záujme získať urasteného a kvalitného centra. Myslím, že teraz máme na pozíciách stredných útočníkov výborný mix skúsených a nádejných hráčov," uviedol generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies