Hamšík nepremenil penaltu, ale Neapol z Turína s plným ziskom

NETKY.SK • 1 Apríl 2013, 17:00 • 2 min
Hamšík nepremenil penaltu, ale Neapol z Turína s plným ziskom

TURÍN - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík v drese SSC Nepol síce nepremenil pokutový kop v 39. minúte sobotňajšieho stretnutia 30. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A na trávniku FC Turín, no víťaznú radosť mu to neskalilo. "Partenopei" sa z metropoly Piemontu vracali s plným trojbodovým úlovkom (5:3).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar Hamšík si po faule na spoluhráča v šestnástke za stavu 1:1 postavil loptu na biely bod, ale belgický brankár Jean-Francois Gillet vystihol smer jeho strely smerujúcej k pravej žrdi. Banskobystrický rodák však čiastočne odčinil svoje zaváhanie krátko po zmene strán v 47. min prihrávkou na gól Blerimovi Džemailimu. Záverečná štvrťhodina súboja priniesla až päť zásahov do čierneho, tri padli do domácej siete, z nich dva zásluhou obávaného uruguajského zakončovateľa Édinsona Cavaniho. "Skomplikovali sme si život chybami, ale napokon oslavujeme zaslúžený úspech. V našej hre sa objavili neistoty, ktorým sa dalo vyhnúť. Tím však znova ukázal charakter," skonštatoval na klubovom webe tréner SSC Walter Mazzarri. 

Neapolčania v tabuľke stále lapajú za chvost iného turínskeho zajaca - Juventus, ktorý v sobotňajšom šlágri zvíťazil na San Sire nad Interom Miláno 2:1. Líder a obhajca titulu má v tabuľke pred druhým SSC 9-bodový náskok. "Pred duelom na turínskom Olympijskom štadióne sme vedeli, že AC Miláno vyhralo a v tabuľke sa dostalo pred nás. My sa však nechceme vzdať druhého miesta, tak sme potrebovali nad FC Torinom vyhrať. Smer mojej lopty domáci gólman pri penalte vystihol. Navyše som ju nekopol dobre. Ukázali sme však našu súdržnosť, našu kolektívnu silu a podarilo nám vrátiť duel. Sme veľmi šťastní. Nasledujúce tri kolá budú veľmi dôležité. Proti sebe nastúpia mužstvá, ktoré sú v tabuľke na popredných miestach. Rozdiely medzi tímami môžu narásť, alebo sa aj zmenšiť. My teraz myslíme na nedeľu, keď privítame FC Janov,“ uviedol na osobnom webe Marek Hamšík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona