Štokholm: Streľba blízko izraelskej ambasády

NETKY.SK • 17 Máj 2024, 10:30 • 2 min
Štokholm: Streľba blízko izraelskej ambasády

ŠTOKHOLM - Policajná hliadka v Štokholme v noci na dnešok okolo 02:00 počula neďaleko izraelskej ambasády zvuky, ktoré vyhodnotila ako streľbu. Polícia uzavrela rozsiahlu oblasť a zadržala niekoľko ľudí, informoval Aftonbladet.

slovakia

left justify in out

Polícia zároveň vykonala niekoľko domových prehliadok v rôznych častiach švédskej metropoly a začala vyšetrovanie možných ozbrojených trestných činov. Po prehľadaní okolia ambasády polícia ráno zmenšila uzavretú oblasť.
 
"Forenzní technici majú podozrenie, že sa strieľalo," uviedol policajný hovorca Per Fahlström. Motív podľa neho zostáva nejasný. Hovorca odmietol komentovať, či má celá akcia súvislosť s izraelským diplomatickým zastúpením.
 
Vo švédskom meste Malmö sa na začiatku mája konala piesňová súťaž Eurovízie, ktorú sprevádzali rozsiahle protesty proti účasti izraelskej speváčky Eden Golanovej. Demonštranti vyzývali na bojkot tejto interpretky kvôli prebiehajúcej ofenzíve v Pásme Gazy, kde izraelská armáda už sedem mesiacov bojuje s radikálnym palestínskym hnutím Hamas.
 
Kvôli protestom panovali v meste prísne bezpečnostné opatrenia. Malmö a Štokholm od seba delí zhruba 600 kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Aftonbladet, Foto: jpost.com (ilustračné foto)
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies