Austrália: Zadržali 554 ľudí podozrivých z páchania domáceho násilia

NETKY.SK • 20 Máj 2024, 13:06 • 2 min
Austrália: Zadržali 554 ľudí podozrivých z páchania domáceho násilia

SYDNEY - Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Zadržaní boli podľa polície niektorí z "najhorších páchateľov domáceho násilia" v tomto štáte vrátane jedného muža, ktorý spôsobil žene vážne zranenia.
 
V Austrálii od začiatku roka zomrelo násilnou smrťou už 28 žien, čo predstavuje v priemere jedno úmrtie každé štyri dni. Vlani za rovnaké obdobie prišlo o život násilne 14 žien. Množstvo takýchto útokov spôsobilo, že sa pozornosť verejnosti aj úradov upriamila práve na domáce násilie.
 
Podľa údajov austrálskej vlády počet zabití partnerom za posledných 30 rokov postupne klesá. Miera výskytu domáceho násilia v Austrálii zároveň zotrváva pod priemerom krajín zastúpených v Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), pričom podľa dát z roku 2023 je nižšia ako v Kanade, USA či Británii. Miestne úrady však napriek tomu upozorňujú, že v boji s takýmto násilím je potrebné urobiť viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Ilustračné foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies