Malorka a Ibiza: Stopka nočnému predaju alkoholu v turistických miestach

NETKY.SK • 12 Máj 2024, 12:05 • 2 min
Malorka a Ibiza: Stopka nočnému predaju alkoholu v turistických miestach

Regionálna vláda zakázala nočný predaj alkoholu a sprísnila tiež jeho konzumáciu na turisticky najviac vyhľadávaných miestach na španielskych ostrovoch Malorka a Ibiza.

slovakia

left justify in out

Cieľom nových opatrení je obmedziť nadmerné množstvo turistov. Týkajú sa to oblastí Llucmajor, Palma a Calviá na Malorke a Sant Antoni de Portmany na Ibize. Na týchto miestach je zakázaný predaj alkoholu v čase od 21:30 h do 08:00 h.
 
V týchto oblastiach platí aj zákaz plavby párty lodí vo vzdialenosti menšej ako jedna námorná míľa (1852 m) od pevniny. Podľa denníka Majorca Daily Bulletin turisti nemôžu v týchto oblastiach z lodí vystupovať ani na ne nastupovať.  
 
Nová vyhláška baleárskej vlády rozširuje už existujúci zákon z roku 2020. Ten zakázal tzv. happy hours (znížené ceny alkoholu v baroch v určitých časoch), organizované hromadné navštevovanie barov, ponuku dvoch alkoholických nápojov za cenu jedného, predaj alkoholu v obchodoch medzi 21:30 a 08:00 h a propagáciu párty lodí na určitých miestach.
 
Vláda už predtým varovala turistov, že môžu dostať pokutu za nevhodné správanie. Za pitie alkoholu na verejnosti a narúšanie nočného pokoja hrozí pokuta 750 až 1 500 eur, prípadne až 3 000 eur, informoval portál Canarian Weekly.
 
Starosta mesta Palma de Mallorca Jaime Martínez informoval, že cieľom je napraviť necivilizované správanie turistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, Majorca Daily Bulletin, Canarian Weekly, Foto: whiteislandvillas.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies