Japonsko: Pozor na útoky medveďov!

NETKY.SK • 20 Máj 2024, 08:50 • 2 min
Japonsko: Pozor na útoky medveďov!

TOKIO - Japonské úrady vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ku ktorých tam prišlo v posledných dňoch. Správu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medveď ešte v sobotu napadol dvojicu policajtov v meste Kazuno v prefektúre Akita na severovýchode Japonska počas toho, ako sa policajti snažili odniesť telo nezvestného muža. Informovali o tom japonské médiá. Ich stav je vážny, ale nie život ohrozujúci. Úrady niektoré zalesnené oblasti mesta Kazuno uzavreli na neurčito. Policajné autá aj vrtuľník oblasť prehľadávali a pátrali po medveďoch. Polícia obyvateľov vyzvala, aby so sebou nosili zvončeky alebo iné zdroje zvuku, ktoré medvede odplašia.
 
Nezvestný muž sa stratil pred niekoľkými dňami, keď sa vydal do hôr na zber bambusových výhonkov. Jeho telo s tržnými ranami objavili o niekoľko dní neskôr. Ako uviedla agentúra AP, nie je jasné, či príčinou mužovej smrti bol útok medveďa, alebo či sa rany na jeho tele objavili až keď už bol mŕtvy.
 
Za zvýšeným počtom útokov je zrejme nedostatok potravy spôsobený klimatickou zmenou a postupné miznutie prirodzeného životného prostredia medveďov a jeho premena na poľnohospodársku krajinu, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Ilustračné foto: bearconservation.org.uk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies